– Jeg har spurt meg selv om hvorfor noen kunne gjøre noe slikt, men jeg fatter det ikke. Jeg vet ikke hvorfor. Hva var motivet? spør han.

Et samboerpar (34 og 47) er siktet for å ha drept 48-åringen.

- Snill og gavmild

Adressa.no har møtt 51-åringen, som forrige torsdag ble løslatt fra varetekt. Han er siktet for bevisforspillelse i forbindelse med saken

– I den siste fengslingskjennelsen fra tingretten går det frem at du skal ha vasket i leiligheten. Var dette bevisforspillelse?

– Nei, NN (navnet på den drapssiktede kvinnen, journ.anm) sølte en halvliter med cola. Jeg tok sleiken og tørket det opp. Jeg har ikke vasket på soverommet og har ikke vasket klær, sier han.

Tiden etter at samboeren ble drept har vært svært tøff for mannen. Han beskriver Falck Danielsen som en veldig snill og gavmild person.

– Jeg elsket henne. Jeg savner henne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med ensomheten, sier han.

Den drapssiktede kvinnens forsvarer, Kolbjørn Lium, opplyser at kvinnen nekter straffskyld. Han kan ikke kommentere saken ytterligere fordi dokumentene i saken er klausulert av politiet.

Politiet holder kortene tett

Advokat Christian Wiig, som forsvarer den drapssiktede 47-åringen, opplyser at klienten har benyttet seg av sin rett til å ikke la seg avhøre. Han har derfor ikke sagt noe om han erkjenner straffskyld til politiet.

– Det ble fredag besluttet at det skal foretas en full judisiell observasjon av min klient, og jeg har forstått det slik at han er villig til å snakke med de sakkyndige. Jeg antar at dette skjer kommende uke, sier Wiig.

Politiet vil fortsatt ikke gi detaljer fra drapsetterforskningen og heller ikke si noe om opplysningene 51-åringen har gitt adressa.no. Politioverbetjent Geir-Ole Momyr vil verken si noe om dødsårsak, drapsvåpen eller hvordan liket skal ha blitt fraktet fra leiligheten.