Politiet jakter fortsatt på to andre menn som skal ha deltatt i det brutale drosjeranet. En 18-åring er varetektsfengslet for drosjeranet på Buran natt til tirsdag. Foto: HENNING BETTEN

Onsdag kveld ble den ene 18-åringen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll for drosjeranet på Buran natt til tirsdag. Under fengslingsmøtet begjærte politiadvokat Sindre Stave lukkede dører, og fikk medhold av retten.

- Jeg ba om lukkede dører fordi siktede har avgitt en forklaring som vi ikke vil at skal bli kjent for andre involverte i saken, sier Stave.

Politiet jakter nemlig fortsatt på to andre menn som skal ha deltatt i det brutale drosjeranet. Ifølge sjåføren var alle de tre pistolranerne mørkhudede.

LES OGSÅ: Ranssiktet fengslet

Sekker med røyk

Tirsdag formiddag denne uken stormet åtte væpnede politibetjenter med to hunder leiligheten til 18-åringen. Pågripelsen av mannen skjedde imidlertid et annet sted.

Ifølge personer i nabolaget til den siktede ble det bråk nesten umiddelbart etter at han flyttet til det kommunale boligkomplekset på Byåsen for om lag en måned siden. Få dager etter innflytting skal politiet ha sparket opp døra til mannen på jakt etter stjålne varer fra to innbrudd i nabolaget, fra bensinstasjonen i området samt fra en Prix-forretning. Da ble han og to kamerater anholdt. Politiet skal ha funnet flere sekker med tobakk i leiligheten.

Likhetstrekk

Totalt skal politiet ha vært på døra til den siktede fire-fem ganger siden han flyttet inn i midten av januar.

Drosjeranet på Buran har likhetstrekk med flere av de andre ranene som er begått i Trondheim siden 18. januar. I totalt fire av episodene har ofrene beskrevet gjerningspersoner som unge menn med afrikansk opprinnelse. De fornærmede har videre forklart at ranene ble begått av tre til fire personer i fellesskap.

I tillegg til at ranene har rammet blindt, er det brukt grov vold i tre av sakene og våpen i to. Det er kun den drosjeransiktede18-åringen som sitter varetektsfengslet. Resten er på frifot.

Erkjenner ikke skyld

Natt til lørdag 9. februar ble en 26-åring truet med kniv på Kalvskinnet. Han ble lagt i bakken og tvunget til å gi fra seg både bankkort, mobiltelefon og pinkoder mens ranerne tappet bankkontoen hans. En 18-åring med afrikansk bakgrunn ble pågrepet og siktet for å ha vært involvert i ranet. Han ble løslatt etter en uke i varetekt.

Etter det Adresseavisen erfarer, er denne ungdommen en bekjent av 18-åringen som er siktet for drosjeranet. Om det er en sammenheng mellom disse to ranene, eller noen av de andre lignende ranene, har politiet foreløpig ikke kartlagt, opplyser politiadvokat Sindre Stave.

- Nei, vi har ikke sett på sakene på den måten ennå. Men det vil bli et tema. Vi vil gå inn og undersøke saker hvor det er likhetstrekk, sier Stave.

Advokat Christian Wiig forsvarer begge de ranssiktede 18-åringene. Han opplyser at ingen av dem erkjenner straffskyld for ran.