POLITILOGGEN 19. - 21. AUGUST

Rolig fra studenter og festivalgjengere

Men helga har likevel vært travel for politiet, som blant annet blir nødt til å etterforske en rekke tyverier fra hoteller i sentrum.

Saken oppdateres.

FREDAG

18.50: En bil ved Samfundet kjører med monterte blålys i hovedlysene. Politiet rykker ut, men finner ikke vedkommende.

17.49: To personbiler kolliderer på Flatåsen. Begge sjåførene kjøres til St. Olavs. Ulykken skyldes trolig brudd på vikepliktsbestemmelsene. Politiet oppretter sak.

21.10: En mann i midten av 40-årene kjører rart på Byåsen og mistenkes for promillekjøring. Politiet stopper personbilen på Statoil Byåsen. Det viser seg at sjåføren ikke er påvirket, men at han skulle vise seg for kamerater som kjørte bak ham ved å kjøre svingete og kjøre inn i busslommer. Saken blir ikke fulgt opp.

22.58: En utenlandsk dame forsøker å komme seg inn på et utested i Nordre gate med legitimasjon som tilhører noen andre. Hun blir anmeldt av serveringsstedet for å fremvise falsk legitimasjon.

23.36: En resepsjonist på et hotell i sentrum har fått melding om at det er stjålet en Macbook Pro og en Ipad fra et hotellrom. Han melder fra til politiet i tilfelle de har kommet over slike gjenstander. Forholdet anmeldes.

23.54: En mann født i 1961 lusker rundt i Ila og ser inn gjennom vinduer for å se om noe spennende foregår. Adferden oppleves som ubehagelig av beboere, og politiet kobles inn. Mannen blir anmodet om å forlate stedet. En av beboerne vurderer å anmelde forholdet.

LØRDAG

00.06: To jenter varsler fra til politiet om at tre ungdommer triller av gårde med en moped på Rosenborg. Ungdommene blir ikke pågrepet, og eieren av mopeden vil anmelde forholdet.

00.23: Ei jente får frastjålet veske med husnøkler og bankkort på et utested i Nordre gate. Hun er ny i Trondheim og kjenner få personer, heller ikke de hun leier leilighet av. Hun blir tatt med hjem til ei tante som bor i byen.

01.08: En mann blir slått i ansiktet av en person i hvit jakke utenfor tinghuset. Han hevder at han ble slått uprovosert. Politiet finner ikke gjerningspersonen, og forholdet anmeldes.

02.10: En gjest på et utested i Nordre gate blir tatt med en bærbar bankterminal i lomma. Mannen, født i 1990, er krakilsk og blir påsatt håndjern og innsatt i arrest. Bankterminalen, som tidligere har blitt stjålet fra en annen plass, blir beslaglagt, og får 3000 kroner i forelegg.

02.24: Det oppstår slåssing mellom to menn født i 1985 og 1990 i krysset mellom Nordre gate og Olav Tryggvasons gate. En tredje mann, født i 1989, prøver å skille kamphanene. Resultatet blir at han blir slått ned selv. Han blir kjørt til legevakta, forholdet vurderes anmeldt, og ei jente på stedet mener å vite hvem gjerningsmannen er.

02.27: Brannvesenet får melding om røykutvikling i en bygning på Moholt. De får opplyst at noen ungdommer har tent på noen filler på utsiden av bygningen. De springer fra stedet når brannvesen kommer. Det meldes ikke som skader på bygningen.

03.05: To kvinner slåss i Olav Tryggvasons gate. Fornærmede er ei dame på 19 år, mens den mistenkte er ei dame på 36 år. Det blir delt ut en del slag, og kvinnene har dratt fra stedet når politiet dukker opp.

03.44: En mann, født i 1952, får kløyvd leppa si i en slåsskamp i Strandveien. Gjerningsmannen, født i 1956, forlater stedet i drosje. Politiet finner ham etter hvert, og han erkjenner forholdet. Fornærmede vurderer å anmelde.

19.38: En mann, født 1966, og en kvinne lager bråk på et serveringssted i Fjordgata. Når de blir kastet ut forsvinner kvinnen, men mannen slår seg sammen med en annen mann. Sammen drar de til et serveringssted i Prinsens gate hvor de kommer i klammeri med dørvaktene og skader en av dem. Begge er kjenninger av politiet og blir anmeldt. Mannen født i 1966 vedtar et forelegg på 6000 kroner.

22.17: En huseier på Persaunet melder om bråk fra en fest. Musikken er så høy at vedkommende mener han blir nødt til å forlate sitt eget hus. De som holder festen blir kontaktet av politiet, og de sier at de vil dempe musikken hvis den er til sjenanse for andre. De informerer politiet om at de ønsker å bli oppringt senere slik at de kan justere musikken om naboene fortsatt plages. De har ikke lyst til å plage noen, samtidig som de har veldig lyst til å feste.

22.32: Syklist uten lys er på vei opp Okstadbakken. Han kommer brått på biler i nattemørket. Han kommer seg til toppen av Okstadbakken uten å bli påkjørt og svinger av veien før politiet kommer til stedet.

23.18: Ungdommer har startet opp en veivals på Ilevollen. Veitrafikksentralen kontakter entreprenøren som drar ut og sikrer kjøretøyet.

23.31: Det meldes om kasting av ølflasker fra en takterrasse i Prinsens gate. Politiet kjører til stedet, men ser ikke noe til flaskekastingen.

23.35: En mann, født i 1992, havner i slåsskamp med en annen mann på et utested i Nordre gate. En av dem blir slått i ansiktet. Dørvaktene roer ned slåssingen, og når politiet kommer til stedet er ikke stemningen amper lenger, og ingen gir inntrykk av at de vil anmelde.

SØNDAG

00.03: Melder sier at to jenter har kastet en stor stein inn gjennom inngangspartiet i hans bolig på Kalvskinnet. Jentene stikker av, og verken beboer eller politiet ser noe mer til dem.

00.44: Det meldes om innbrudd i Telenorbygget på Tyholt. Tyvene prøver å stjele datautstyr, men får ikke noe med seg. Politiet finner DNA-spor på stedet, og forholdet anmeldes og vil etterforskes.

01.41: En 17 år gammel gutt blir tatt med falsk legitimasjon på vei inn på et utested i sentrum. Gutten blir hentet av politiet og forholdet anmeldes.

02.09: Politiet møter på en mann med brukket nese på Solsiden. Gjerningspersonen er ikke på stedet. Mannen, født i 1989, blir kjørt til legevakt, og forholdet anmeldes.

07.13: To utenlandske menn født i 1989 og 1992 blir forbannet på en annen mann, født i 1980, som skal ha kommet med rasistiske bemerkninger. Politiet kommer til Lademoen, der det er slagsmål mellom de tre. Mannen som skal ha kommet med rasistiske bemerkninger blir kjørt bort, og det blir etter hvert fred og ro på stedet.

12.24: Flere gjester blir frastjålet eiendeler på et hotell i sentrum. Det mistenkes at et kodekort er på avveie. Politiet mottar flere anmeldelser fra gjester. Flere hoteller i sentrum varsler seg imellom om tyveriene.

På forsiden nå