MSF krever forklaring på sykehusangrep

Leger Uten Grenser sier alt tyder på at det var USA-ledede styrker som bombet sykehuset som hjelpeorganisasjonen driver i Kunduz i Afghanistan og krever nå en forklaring.

Afghansk helsepersonell jobber på spreng for å redde livet til en av de mange som ble såret i angrepet mot sykehuset i Kunduz natt til lørdag.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Minst 19 mennesker ble drept, både ansatte og pasienter, i angrepet natt til lørdag, og Leger Uten Grenser (MSF) fordømmer på det sterkeste angrepet.

– Dette angrepet er avskyelig og et grovt brudd på internasjonal humanitær rett, sier Meinie Nicolai, styreleder i MSF, i en uttalelse.

LES OGSÅ: Alexander Buchmann: - Går ut ifra at jeg personlig kjenner noen av de drepte

LES OGSÅ: Minst 19 drept i sykehusangrep

Hun sier at alle indikasjoner tyder på at bombingen ble utført av internasjonale koalisjonsstyrker. MSF krever en åpen og fullstendig forklaring fra koalisjonen når det gjelder bombeaktivitetene over Kunduz lørdag morgen. Leger Uten Grenser ber også om en uavhengig gransking av angrepet for å sikre mest mulig åpenhet.

– Vi krever total åpenhet fra koalisjonsstyrkene. Vi kan ikke akseptere at dette forferdelige tapet av menneskeliv blir avvist som “utilsiktet skade», fortsetter Nicolai.

LES OGSÅ: – Viktig å hindre at sivile liv går tapt i krig

På forsiden nå