To menn pågrepet etter voldtekt av jente (4) i India

- Det kan virke som om volden har blitt mer brutal, sier Nupi-forsker Francesca Refsum Jensenius.

Saken oppdateres.

Indisk politi har pågrepet og siktet to menn etter at en fire år gammel jente ble funnet voldtatt og grovt mishandlet. Jentas foreldre fant sin fire år gammel datter bevisstløs like ved en jernbanelinje i New Delhi for få dager siden.

Slått bevisstløs

Ifølge politiet var jenta voldtatt og slått bevisstløs med steiner.

– Vi har pågrepet to menn, og vi forsøker å hjelpe offerets familie med å skaffe legehjelp til barnet, sier en polititalsmann, ifølge NTB.

Jenta bor sammen med sine fattige foreldre i et slumstrøk i New Delhi der foreldrene forsøker å livnære seg som dagarbeidere.

Mørketall

Seniorforsker Francesca Refsum Jensenius ved Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi) sier dette er en veldig trist sak.

- Vold mot kvinner både innen familien og utenfor i samfunnet er dessverre ikke uvanlig. Vi vet ikke om det er flere voldtekter nå enn tidligere, for mange melder ikke fra om voldtekter, men det kan virke som om volden har blitt mer brutal. Flere av de sakene som har fått oppmerksomhet de siste årene har vært svært brutale. Sakene får også mye mer oppmerksomhet både i indisk media og internasjonalt nå enn tidligere. Dette har ført til strengere lovgivning. Oppmerksomheten i internasjonale medier fører nok til enda mer fokus på dette i India, sier Refsum Jensenius.

Loven skjerpet

Voldtektslovgivningen i India har blitt skjerpet etter at en student døde etter å ha blitt gjengvoldtatt på en buss i New Delhi 2012. Men antall meldte voldtekter har likevel ikke minsket, til tross for større oppmerksomhet om det både nasjonalt og internasjonalt. Så langt i år har politiet i den indiske hovedstaden registrert over 1.000 anmeldte voldtekter.

- Oppmerksomheten i internasjonale medier fører nok til enda mer fokus på dette i India, sier seniorforsker Francesca Refsum Jensenius. 
        
            (Foto: NUPI)

- Oppmerksomheten i internasjonale medier fører nok til enda mer fokus på dette i India, sier seniorforsker Francesca Refsum Jensenius.  Foto: NUPI

På forsiden nå