Minst to drept i nye knivangrep i Jerusalem

To personer er drept i to separate angrep mot en buss og en folkemengde i Jerusalem, opplyser politi og helsepersonell. Minst fem er såret, men over 20 kan være rammet.

En busspassasjer ble drept og flere andre såret da to palestinere gikk om bord i bussen og begynte å skyte, ifølge politi og helsepersonell.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Det ene angrepet skjedde mot en buss. To palestinere gikk om bord og begynte å skyte passasjerene, skriver Ynet , som er avisen Yedioth Ahronots nettutgave.

Helsepersonell opplyser at en busspassasjer i 60-årene ble skutt og drept. Fire andre passasjerer ble såret, skriver avisen. Den ene av dem fikk alvorlige skuddskader, og de tre andre blir kategorisert som moderat skadd.

Ifølge Jerusalem Post ble 16 busspassasjerer såret i angrepet.

Politiet som kom til stedet skjøt og drepte en av de to angriperne, ifølge avisen. Den andre antatte angriperen ble påført skader, men det er uklart hvor store skadene er.

Bilangrep

Et annet sted i byen kjørte en mann ti minutter senere inn i en folkemengde som sto på et busstopp. En person i mengden ble drept, og en annen ble sendt til sykehus med lettere skader. Mannen gikk deretter ut av bilen og begynte å knivstikke folk som gikk forbi på fortauet.

Mannen brukte en bil fra telefonselskapet Bezeq. I en offisiell uttalelse opplyser selskapet at mannen var ansatt hos dem.

«Raseriets dag»

Flere palestinske grupper har kunngjort at tirsdag skal være «raseriets dag», og volden startet med en knivstikking allerede tidlig på morgenen. Det skjedde utenfor rådhuset i Ra'anana like nord for Tel Aviv. En 32 år gammel israeler ble knivstukket i halsen og magen, men slapp unna med lettere skader. En 22 år gammel mann som mistenkes å ha stått bak ugjerningen, ble påført moderate skader.

Halvannen time senere skjedde det enda et knivangrep i Ra'anana. Denne gang ble fire mennesker knivstukket. En av dem ble påført alvorlige skader, en annen moderate skader, og de to andre lettere skader. Den antatte palestinske gjerningsmannen ble lettere såret, ifølge Ynet.

Seks israelere og 26 palestinere er drept i løpet av de siste tolv dagene.

Fire angrep mandag

Mandag ble fem israelere knivstukket i Jerusalem, i fire separate angrep. Blant de sårede var en 13 år gammel gutt som ble knivstukket mens han satt på en sykkel. Ifølge Haaretz ble alle de angivelige knivstikkerne pågrepet, og de var alle palestinere, skriver avisen.

Tidligere mandag måtte israelske soldater ta i bruk tåregass for å holde tilbake en folkemengde på rundt 20 personer som brøt seg gjennom grensegjerdet mellom Gazastripen og Israel. To palestinere ble såret. Halvannen time senere trakk palestinerne seg tilbake til Gazastripen, skriver Haaretz.

– Kniv-terror

Statsminister Benjamin Netanyahu sa mandag at han lover å sette hardt mot hardt for å få slutt på det han kaller palestinsk knivterror.

Palestinernes utenriksminister Riad al-Malki gir Israel skylden for at volden igjen har blusset opp.

– Netanyahu håper å utløse en tredje intifada. Han ønsker å unngå problemene han står overfor på den diplomatiske og politiske arena, der han ynkelig har feilet, sa Maliki mandag.

De palestinske protestene og angrepene er blitt styrket av at Israel har begrenset palestineres tilgang til islams tredje helligste sted, al-Aqsa-moskeen som ligger på Haram al-Sharif-høyden i Jerusalems gamleby.

Israelske myndigheter har den siste tiden sluppet stadig flere jøder opp på plassen, som de kaller Tempelhøyden.

På forsiden nå