Mandag skrev Östersundsposten at Holiday Club Åre skulle åpne dørene for 200 asylsøkere. Eieren av hotellet, Stefan Karlsson begrunnet det med kjærlighet til flyktningene.

– Vi gjør det her for å vise vår gode vilje, ikke av kommersielle hensyn, sa Karlsson under en pressekonferanse mandag.

Dette skrev vi når Holiday Club åpnet

Kontrabeskjed

Hotellet skulle avse 50 rom til flyktningene, og Karlsson oppfordret andre hoteller om å gjøre det samme. Hotellet skulle holde åpent som vanlig, og de første flyktningene skulle ankomme i dag, onsdag.

Men tirsdag kom kontrabeskjeden ifølge Östersundsposten.

– Vi har ingen plasser som vi kan bruke, og det kommer derfor ingen flyktninger, sier Jörgen Leding som er enhetssjef for migrasjonsverket i Östersund.

Han vet ikke hvorfor hotellet først sa ja, så nei dagen etter.

Om det handler om et tilfeldig stopp, eller om hotellet likevel ikke vil ta mot asylsøkende flyktninger er uklart.

– Det eneste jeg kjenner til er at de vil avvente med det her, sier Leding.

6,1 millioner svenske kroner

Ifølge avisen skal det finnes en avtale mellom  Holiday Club og Migrasjonsverket som gjelder 400 plasser med mulighet for ytterligere 200 ekstraplasser. Avtalen gjelder frem til utgangen av november i år. Avisen har regnet seg frem til at hotellet ville få 6,1 millioner svenske kroner hvis de tar mot 400 flyktninger fra neste uke til slutten av november.

Hotelleier Stefan Karlsson skriver følgende i en pressemelding:

- Vi beklager situasjonen der vi handlet altfor raskt uten først å ha utredet alle forutsetninger for den planlagte virksomheten.