Fransk konsul:

- Jeg er rystet og sjokkert

Berit Rian vil ta vare på franskmenn i trondheimsområdet som måtte trenge det.

Berit Rian er fransk konsul i Trondheim. Hun har bodd og jobbet flere år i Paris, og er sjokkert over terrorangrepene fredag kveld.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

- Jeg er rystet og sjokkert. Det er utrolig at dette skjer i Frankrike. Dette viser at terrorismen er overalt, sier Berit Rian til Adresseavisen på telefon fra jobbreise i London.

Hun er nytilsatt fransk honorær konsul i Trondheim, og har jobbet og bodd i Paris i flere år. I tillegg er Rian administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Over 120 personer ble drept og rundt 200 personer skadet da terrorister slo til mot flere steder i Paris.

250 franskmenn

- Det er uvirkelig at noe sånt skjer i Paris som jeg synes er relativt fredelig. Jeg tenker på ofrene og familiene deres, og på alle franskmenn som bor i Trondheim og Trøndelag.

I trondheimsområdet er det ifølge Rian registrert cirka 250 franskmenn, og konsulatet fungerer som et bindeledd for disse. Det er uvisst om noen av dem skal samles i løpet av helgen.

Følg utviklingen i Paris her

- Vi representerer Frankrike i Norge, og er et kontaktpunkt hvis noen ønsker å møtes. Vi kan også formidle kontakt hvis noen ønsker å snakke med ambassaden. Jeg skal kontakte ambassaden i Oslo i løpet av dagen.

- De var uskyldige folk

Også stedene hvor terroristene slo til sjokkerer Rian. Minst 120 personer ble drept blant annet i et  konsertlokale, ved en fotballstadion og ved en restaurant.

- Dette var uskyldige fok som var der for å kose seg på konsert og på fotballkamp, og for å ha en god opplevelse på restaurant. De ble sikkert angrepet fordi terroristene ville ramme steder hvor mange mennesker samles. Dette var et angrep på oss alle og de verdier vi står for.

På forsiden nå