De ble ofre for terrorangrepene i Paris

Nå får tallene et navn.

Ved et av åstedene i Paris har noen festet en rose i et kulehull og skrevet «I hvem sitt navn?» på lappen.  Foto: FRANK AUGSTEIN, AP/NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Inntil søndag hadde de døde vært et stadig økende tall. I løpet av gårsdagen fikk de ansikt og historier av levde liv. Sosiale medier fyltes av minneord og meldinger tunge av sorg. Det var så mange som ble rammet denne kvelden, skriver Aftenposten.

Bildene av terrorens ofre står i skarp kontrast til det fryktelige som rammet Paris fredag kveld. De utstråler så mye livsglede – dette er mennesker som hadde livet fremfor seg.

Ofrene er voksne i alle aldre og mange har tilknytning til andre land enn Frankrike. Studenter, arkitekter, kokker, journalister, musikere – helt vanlige mennesker.

Noen elsket landhockey, andre likte å dyrke grønnsaker, mange var ihuga rockefans og én ble kalt «den snille kjempen» av sine venner.

De drepte kom fra minst 12 land fra ulike kontinenter, ifølge NTB.

Det er så mange slike historier. Det er så mange tragedier i den aller største terroraksjonen siden Madrid-katastrofen i 2004.

Paris blir aldri den samme.

Valentin Ribet (26)

  Foto: PRIVAT

 

Ribet var advokat i firmaet Hogan Lovells i Paris. Han ble drept på konserten i Bataclan. Ribet var utdannet jurist fra London School of Economics og Sorbonne-universitetet i Paris.

– Han var en begavet advokat, svært godt likt, en personlighet ved kontoret, heter det i en uttalelse fra firmaet.


Nohemi Gonzalez (23)

  Foto: PRIVAT

 

Hun var student fra California på utveksling til Paris i ett semester. Gonzalez ble drept på restauranten Le Petit Cambodge. California State University beskriver henne som en livlig og energisk person. Foreldrene bor i en Los Angeles-forstad. Gonzalez skal også ha mexicansk statsborgerskap.

Følg Adressa.nos direktedekning av utviklingen i Paris her

 Djamila Houd (41)

  Foto: PRIVAT

 

Houd var innflytter til Paris fra byen Dreux sørvest for hovedstaden. Ifølge lokalavisen L'Echo Republicain ble hun drept på en kafé i rue de Charrone. Hun jobbet i resepsjonen hos kleskjeden Isabel Marant.

Thomas Ayad (32)

 

Jobbet med musikk i Mercury Music Group og ble drept på konserten. Kommer fra Amiens, der han var en entusiastisk tilhenger av det lokale landhockeylaget.

Alberto Gonzalez Garrido (29)

Ingeniøren fra Madrid bodde i Frankrike sammen med sin kone, som også er ingeniør. Ifølge spansk TV ble han drept på konserten, der han og kona kom bort fra hverandre i kaoset.

Mathieu Hoche (38)

 

Hoche var tekniker for den franske nyhetskanalen France24 og ble drept på konserten. En venn av ham har tvitret om at han var en lidenskapelig rock'n'roll-fan. Hoche etterlater seg et seks år gammelt barn.

Nick Alexander (36)

 

Han var fra Colchester i England og solgte band-effekter for Eagles of Death Metal på konserten. – Nick var ikke bare vår bror, sønn og onkel, han var alles beste venn – raus, morsom og svært lojal, heter det i en uttalelse fra familien.

Guillame Decherf (43)

Han skrev om musikk for det franske kulturtidsskriftet Les Inrocks. Decherf var på konserten etter to uker tidligere å ha skrevet om bandets siste album. Han etterlater seg to døtre.

Michelli Gil Jaimez (27)

  Foto: PRIVAT

 

Kommer fra Tuxpan i Mexico, bodde i Paris og ble drept på restauranten Le Belle Equipe.

Luis Felipe Zschoche (35)

Musikeren fra Chile hadde bodd i Paris i åtte år hvor han var gift med en fransk kvinne.

Fabrice DuBois (46)

  Foto: PRIVAT

 

DuBois, som jobbet i reklamebyrået Publicis Conseil, ble drept på konserten. Han etterlater seg kone og to barn. Ifølge Paris Match kalte hans venner den over to meter høye mannen «den snille kjempen».


Marie Lausch (23) og Mathias Dymarski (22)

 

Paret var innflyttere til Paris fra Metz. De ble drept på konserten. Marie jobbet med PR for kosmetikkfirmaet Coty.

Asta Diakite

Det var fotballspiller Lassana Diarra som kunngjorde at kusinen Diakite ble et offer for terroren. Diarra var med i det franske landslaget som spilte vennskapskamp mot Tyskland fredag kveld. Han sier Diakite var som en søster for ham.Mohamed Amine Benmbarek

 

Benmbarek var marokkansk statsborger, og hadde nettopp giftet seg. Ifølge slektninger, er hans kone en av de som ligger kritisk skadet etter å ha blitt skutt i terrorangrepet.

Lola Salines

 

Det var et familiemedlem som på Twitter bekreftet at Salines ble drept. Salines var en roller derby-spiller på laget La Boucherie de Paris, og spilte under aliaset Josie Ozzbourne. Salines ble drept på konsertstedet Bataclan.

François-Xavier Prévost (29)

 

Prévost ble også drept på Bataclan. 29-åringen var på konserten sammen med venner. Han bodde i Paris der han jobbet i et annonsefirma. Prévost var opprinnelig fra Lambersart, nær Lille.

Elodie Breuil (23)

 

Det var broren Alexis som i et intervju med TIME bekreftet at Elodie Breuil var død. Breuil ble drept på konserten med Eagles of Death Metal, der hun var sammen med venner. Elodie Breuil studerte design. Ifølge broren, var hun med i marsjen gjennom Paris' gater etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo i januar. Fredag ble 23-åringen selv offer for terroristenes grusomheter.

Patricia San Martin og Elsa Delplace

 

San Martin (55) var på konserten i Bataclan sammen med sin datter, Elsa Delplace. Begge er fra Chile, men Delplace var fransk statsborger, og bodde i Paris. Hun etterlater seg en seks år gammel sønn, ifølge venners meldinger i sosiale medier. De to kvinnene var niesen og grandniesen til Chiles ambassadør til Mexico.

Aurélie de Peretti (33)

 

Hun elsket å spille piano og gitar, og var en talentfull tegner. De Peretti bodde i St.Tropez, men var på helgetur til Paris sammen med venner. Å gå på konsert var en av de Perettis store lidenskaper. Hun gledet seg til konserten med Eagles of Death Metal. Så kom terroristene.

Quentin Boulenger (29)

Boulenger hadde bodd i Paris i en del år, men var opprinnelig fra Reims. Han var en av de 89 som ble drept på Bataclan.

Valeria Solesin (28)

 

Den italienske kvinnen var doktorgradsstudent ved Pantheon-Sorbonne-universitetet i Paris. Ifølge italienske medier, var hun på konserten i Bataclan med kjæresten og flere venner. Solesin var opprinnelig fra Venezia. Hun bodde i Paris de siste seks årene av sitt liv.

Quentin Mourier (29)

 

Mourier var arkitekt av yrke og involvert i urban farming-miljøet i Paris. Han ble drept på Bataclan. En venn i urban farming-miljøet foreslo på Twitter å plante et frukttre for å ære vennen.

Les mer om Paris-terroren og ettervirkningene:

Anundsen har bedt om ny trusselvurdering fra PST

Tenner lys for Paris i Vår Frue kirke

– Terrormistenkt stoppet i bil – fikk kjøre videre

Bakgrunn: Mer om Paris-terroren

- Syv av vennene mine drept i bursdagsfeiring (Pluss)

Statsminister Erna Solberg: - Det er vår jobb å ikke bli skremt

På forsiden nå