De terrormistenkte i leiligheten i Saint-Denis planla et terrorangrep rettet mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris, opplyser kilder med kjennskap til etterforskningen til nyhetsbyrået Reuters.

Politiaksjonen i Saint-Denis nord for Paris onsdag morgen kommer etter at politiets antiterrorgruppe avdekket forberedelser til et framtidig angrep, ifølge kilden.

Følg utviklingen i vårt live-studio her

Sju pågrepet

To personer er drept i aksjonen, blant dem en kvinne som skal ha sprengt seg selv. I tillegg bekreftes det like før klokken 11.30 at sju personer er pågrepet. Like etter opplyses det at aksjonen er avsluttet.

- Det er en ny gruppe som planla et angrep mot La Défense, sier vedkommende, som ikke er navngitt.

Finansdistriktet ligger like utenfor Paris' grense.

Flere medier meldte tidligere at de terrormistenkte Abdelhamid Abaaoud og Salah Abdeslam var målet for operasjonen.

Hørte høyt smell under pågripelse

De sju ble pågrepet onsdag i forbindelse med en aksjon mot boligblokk hvor mistenkte etter terrorangrepene i Paris fredag holdt til. Det opplyser en høytstående polititjenestemann og påtalemyndigheten i Paris.

Identiteten til de sju er ikke kjent.

Politiet mistenker at det fortsatt kan være noen som gjemmer seg i boligblokken. Omtrent samtidig med de siste pågripelse hørtes et høyt smell i nærheten av bygningen.

Kalt inn til hastemøte

Onsdag morgen fulgte president François Hollandeutviklingen i politiaksjonen fra presidentpalasset sammen med statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve, ifølge Europe 1.

I løpet av formiddagen ble også utenriksminister Laurent Fabius, forsvarsminister Jean-Yves Le Drian og justisminister Christiane Taubria kalt inn til et hastemøte om utviklingen Elyséepalasset.

Sikkerhetsmøte i Tyskland

Også Tysklands statsminister Angela Merkel og flere ministre skal holde et ekstraordinært sikkerhetsmøte etter at en fotballkamp i Hannover ble avlyst på grunn av en terrortrussel.

Samtalene vil finne sted onsdag etter et ordinært møte i regjeringen, opplyser to forskjellige regjeringskilder.

Visestatsminister Sigmar Gabriel har avlyst andre avtaler for å kunne delta. Trolig vil også etterretningssjefer delta på møtet.

En terrortrussel mot fotballstadionet HDI Arena i storbyen Hannover tirsdag førte til at en vennskapskamp mellom Tyskland og Nederland ble avlyst.

Statsminister Merkel og en rekke andre topper skulle være blant gjestene under fotballkampen som skulle bli et «symbol på frihet» og markere at man ikke føyer seg for terrorisme.