Levningene av 28-åringen ble funnet i en bygård i Paris-bydelen Saint-Denis, som fransk politi aksjonerte mot.

En kvinne sprengte seg i lufta under angrepet, mens åtte andre personer ble pågrepet i og i nærheten av bygningen. Inne i en av leilighetene fant politiet en død mann.

KRONIKK: «Ian Buruma om Abdelhamid Abaaoud»: - En dødelig form for narsisisme

Formelt identifisert

– Abdel Hamid Abaaoud er akkurat formelt identifisert ved hjelp av fingeravtrykk. han ble drept under politiets aksjon. Det var hans lik vi fant i leiligheten, gjennomhullet av kuler, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten i Paris.

Abaaoud var belgisk statsborger av marokkansk opprinnelse og bodde tidligere i Brussel-forstaden Molenbeek, kjent som et arnested for militant islamisme.

Belgisk politi tror han ledet en terrorcelle som ble avdekket i Belgia i januar, og som skal ha planlagt drap på belgiske politifolk. Han skal da ha oppholdt seg i Hellas.

Dukket opp i IS-video

Ifølge belgiske medier har han kjempet sammen med islamistgruppa IS i Syria, der han i fjor dukket opp på en video, kjørende rundt med krigsfanger hengende i et tau bak bilen.

I februar i år ble Abaaoud intervjuet av IS' eget tidsskrift Dabiq, der han skrøt av å ha fartet Europa rundt for å kjøpe våpen og organisere terroraksjoner, uten at sikkerhetstjenestene i noe land oppdaget ham.

Abaaoud ble også navngitt av flere europeiske medier i fjor, som storebroren til en 13 år gammel gutt som var reist til Syria for å bli barnesoldat hos IS.

Kjente selvmordsbombere

Franske og belgiske etterforskere mistenker også at han Abaaoud var involvert i planleggingen av en mislykket terroraksjon på et fransk høyhastighetstog i august, der den marokkanske angriperen ble overmannet.

Ifølge belgiske medier kjente han minst to av selvmordsaksjonistene i Paris, 20 år gamle Bilal Hadfi som sprengte seg i lufta utenfor Stade de France, og 31 år gamle Brahim Abdeslam (31) som sprengte seg i lufta ved restauranten Comptoir Voltaire.