Minst tre drept i angrep mot indisk militærbase

Minst to angripere og en vakt ble drept da væpnede menn natt til lørdag gikk til angrep på en indisk flybase nær grensen til Pakistan, ifølge det indiske forsvarsdepartementet.

Bevæpnet politi på vakt etter angrepet på en indisk flybase i Pathankot lørdag.  Foto: Reuters/NTB scanpix

Saken oppdateres.

En sikkerhetskilde, som ikke vil navngis, opplyser til nyhetsbyrået AFP at det er mistanke om at angriperne er tilknyttet den pakistanske ekstremistgruppen Jaish-e-Mohammed.

- Basen ble angrepet av fire eller fem terrorister cirka klokken 3.30 lørdag (23 fredag norsk tid), opplyser Kunwar Vijay Partap Singh, sjef for politiet i Pathankot-distriktet i Punjab.

Høy beredskap

Det indiske forsvarsdepartement sier at det var fire angripere, trolig fra Pakistan. To av angriperne og en vakt er bekreftet døde. Det tyske nyhetsbyrået DPA skriver at fire angripere og to vakter er drept i angrepet mot basen i Pathankot.

TV-stasjonen NDTV skriver på sin nettside at angriperne var ikledd militæruniformer. En sikkerhetskilde som er inne på basen sier til AFP at angriperne var tungt bevæpnet.

Myndighetene i Punjab var i høyeste beredskap fredag etter at fem væpnede menn hadde kapret en politibil som senere ble funnet forlatt på en motorvei. Det er ennå ikke klart om angrepet lørdag har noen forbindelse med kapringen av politibilen.

Lynvisitt

Angrepet kommer en uke etter at den indiske statsministeren Narendra Modi kom på en overraskende lynvisitt til Pakistan, som første indiske leder siden 2004. Modi ba om møtet bare timer før flyet hans mellomlandet i Lahore øst i Pakistan, på vei hjem fra Afghanistan.

Møtet ga håp om at det kan bli framgang i forhandlingene mellom de to atommaktene, etter tre kriger og over 65 år med fiendskap.

- I det øyeblikk Modi landet i Lahore, var noe slikt som dette dømt til å skje, sier Michael Kugelman, Sør-Asia-ekspert i tenketanken Wilson Center i Washington, om angrepet natt til lørdag.

På forsiden nå