- Det å jobbe med journalister er noe jeg virkelig brenner for

Sikkerhetsekspert og tidligere NTNU-student Runa A. Sandvik får toppjobb i New York Times.

Den tidligere NTNU-studenten har jobbet med datasikkerhet i flere år, også for norske medier.  Foto: Kristian Helgesen

Saken oppdateres.

Datasikkerhetseksperten Runa A. Sandvik offentliggjorde nyheten på Twitter 8. mars:

«Jeg begynner som direktør for informasjonssikkerhet i New York Times-redaksjonen 21. mars. Takk til alle som har støttet dette nye eventyret!»

- Jeg har jobbet med informasjonssikkerhet i mange år, og det å kunne jobbe med journalister er noe jeg virkelig brenner for. Jeg er spent på å ta utfordringen med å videreutvikle sikkerheten i et stort og viktig mediehus som New York Times, sier Sandvik til Adresseavisen.

Studerte ved NTNU

Sandvik har tidligere studert informatikk ved NTNU, og jobbet som datasikkerhetsekspert for organisasjonen Freedom of the Press Foundation. Hun skriver også om teknologi og sikkerhet for magasinet Forbes.

Arbeidsfeltet innen datasikkerhet har ikke kommet tilfeldig, forteller Sandvik:

- Jeg studerte informatikk ved NTNU og visste da at IT, og sikkerhet spesielt, var noe jeg hadde lyst til å jobbe med. Arbeidet med journalister var noe som kom etter hvert da jeg jobbet med Tor Project og Freedom of the Press Foundation, sier hun.

I april deltar hun på mediekonferansen Skup i Tønsberg som en av foredragsholderne.

Arrangerte treff med Snowden

Sandvik ble for alvor kjent i Norge da hun opptrådte på «Skavlan» og fortalte om sitt arbeid med å utvikle anonymiseringsverktøyet TOR. Dette førte til at hun møtte og samarbeidet med Edward Snowden om et «kryptoparty» på Hawaii - les mer om dette her (Pluss).

Hun har også jobbet som selvstendig næringsdrivende konsulent og holdt kurs om informasjonssikkerhet for blant andre Adresseavisen.

Sandvik har bodd i USA i flere år, og bor i dag i Washington D.C.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Forskere frykter at «vanlig» politi ikke har mulighet til å etterforske den alvorlige narkotikakriminaliteten på «det mørke nettet».

På forsiden nå