Franske Elisa Mercoeur har bodd i Brussel i over fem år, og jobber i et reklamebyrå som holder til i en bygning ved sentralstasjonen.

- Låst alle inngangene

Den ligger omtrent 1,5 kilometer unna metrostasjonen Maalbeek som ble rammet av eksplosjon i 09.20-tiden tirsdag formiddag.

- De har forsterket sikkerheten i bygningen, og har låst alle inngangene. Ingen forlater bygningen. Arbeidsgiveren min har organisert hjemkjøring når situasjonen er under kontroll.

All kollektivtransport er stanset, skolebarn må hentes av en forelder og myndighetene ber alle om å holde seg i ro der man er.

- Da meldingen om eksplosjonene kom, begynte alle å ringe venner, familie og bekjente for å forsikre seg om at de var i god behold, forteller Mercoeur.

- Sjokk

Hun forteller om en merkelig stemning blant de rundt 100 ansatte som er på jobb.

- Jeg vil si at alle er i sjokk. Vi vet så lite og alle sjekker nyhetene konstant. På et fellesmøte i morges ble vi bedt om å være innendørs. Røykerne ble bedt om å gå på taket. Arbeidsgiver ønsker at alle skal være i sikkerhet, sier Mercoeur.

Hun forteller at det hele tiden høres sirener fra byen.

Følg utviklingen i situasjonen i Brussel i vårt livestudio

Politiet i Brussel har hevet beredskapsnivået etter at flere eksplosjoner har gått av ved metrostasjoner. Foto: ntb scanpix