Ifølge avisen DH er det Najim Laachraoui som er på rømmen etter angrepet mot Brussel lufthavn tirsdag. Laachraoui ble etterlyst etter pågripelsen av Salah Abdeslam, som ble pågrepet forrige uke i Brussel og siktet for terrormotiverte drap etter angrepene i Paris som kostet 130 mennesker livet i november.

24 år gamle Laachraoui, som er belgier, kjørte i samme bil som Abdeslam over grensen mellom Østerrike og Ungarn en drøy måned før terrorangrepet i Paris, ifølge iTélé. Han skal ifølge belgiske myndigheter ha gått under det falske navnet Suofiane Kayal.

Brødrepar

Laachraoui har også leid et hus i den belgiske byen Auvelais som ble brukt av Paris-angriperne, ifølge nyhetsbyrået AP.

Etter at han ble identifisert gjenkjente franske myndigheter Laachraouis DNA på rester av bombebeltene som ble brukt i Paris.

De to andre antatte gjerningsmennene som utførte selvmordsangrepet på flyplassen, var brødrene Khalid og Ibrahim El Bakraoui fra Brussel, ifølge RTBF.

Brødrene var kjent for politiet i forbindelse med organisert kriminalitet, men ikke for terrorvirksomhet, bekrefter politikilder ifølge kanalen.

Khalid El Bakraoui leide ifølge RTBF under falskt navn en leilighet som politiet aksjonerte mot i Forest-bydelen i Brussel forrige uke. Etter razziaen fant etterforskere et IS-flagg, et gevær, bombeutløsere og fingeravtrykk av nå terrorsiktede Salah Abdeslam.

To eksplosjoner rammet avgangshallen på Brussel lufthavn Zaventem like før klokka 8 tirsdag morgen. Overvåkingsbilder fra flyplassen viser tre mistenkte som tar seg inn på flyplassen med bager på bagasjetraller.

Litt over en time etter flyplass-angrepet eksploderte en bombe på metrostasjonen Maelbeek. Over 30 mennesker ble drept og mer enn 200 såret i de to angrepene.

Taxisjåfør med tips

Ifølge den belgiske TV-stasjonen VRT kontaktet en taxisjåfør politiet straks han hørte om eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel.

Kort tid i forveien fraktet han tre menn fra bydelen Schaerbeek til flyplassen. Sjåføren skal ha reagert på at mennene insisterte på å løfte koffertene sine selv og ikke ville ha hjelp til å håndtere bagasjen.

Følg med Adresseavisens livedekning av angrepene og jakten på gjerningsmenne og bakmennene etter Brusselangrepene her.

Det er angivelig taxisjåførens tips som tirsdag førte politiet til et hus hvor det ble funnet et IS-flagg og en bombe under en razzia tirsdag. Bomben inneholdt blant annet spiker, skriver påtalemyndigheten i Belgia i en pressemelding. Det ble også funnet kjemiske produkter i boligen.

Huset som ble gjennomsøkt, ligger i bydelen Schaerbeek nordøst i Brussel.

LES SAKEN: Frykter gjerningsmenn på rømmer etter Brussel-angrep

IS har tatt på seg skylden

Bildet fra flyplassen viser en mann med briller, en svart hatt og hvit jakke. Han skyver en bagasjetralle foran seg og bærer en svart bag.

– De kom i en taxi med koffertene. Bombene deres var i koffertene. De la koffertene på bagasjetraller, og to av bombene eksploderte. Den tredje la også sin på trallen, men han må ha fått panikk, og denne gikk ikke av, sier ordfører Francis Vermeiren i Zaventem, hvor flyplassen ligger.

Ekstremistgruppen IS har tatt på seg skylden for angrepet, men belgisk politi understreker at det ikke er bekreftet at IS står bak.

«Je suis Bruxelles»

Flere hundre tok tirsdag kveld til gatene i sentrum av Brussel for å minnes ofrene for angrepene tidligere på dagen. På plassen foran børsen la folk ned blomster og stearinlys og trøstet hverandre.

Her kan du se de dramatiske bildene fra tirsdagens angrep på Zaventem-flyplassen og metrostasjonen i Maalenbeek sentralt i Brussel.

Noen av de sørgende holdt opp en plakat med den franske og flamske påskriften «Je suis Bruxelles – Ik ben Brussel» (Jeg er Brussel). Frasen spiller på «Je suis Charlie», som ble brukt for å vise støtte etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar i fjor.

Andre plakater har budskap som «Sammen mot hatet» og «22/3/2016 – Ingen flere stjerner skinner over himmelen i Brussel».

Vi er her for å vise at vi ikke er redde. Vi holder sammen, sier en kvinne med fornavnet Isabelle.

Brødrene Khalid og Ibrahim El Bakraoui, som var kjenninger av politiet, utførte selvmordsangrepet på Brussel lufthavn, ifølge kringkasteren RTBF. De hadde på seg svarte gensere med en hanske på venstre arm. Det kan ha vært for å skjule bombeutløsere. Foto: ntb scanpix
Den tredje mistenkte etter angrepet på Brussel lufthavn er Najim Laachraoui, ifølge den belgiske avisen DH. Laachraoui ble etterlyst etter pågripelsen av Salah Abdeslam fredag. Foto: ntb scanpix