David var få meter fra å bli bombens offer

David Crunelle så skadde personer som lå på bakken da han flyktet ut av flyplassterminalen i Brussel etter at bomben smalt.

David Crunelle så flere bli skadd av glass inne på flyplassen.  Foto: David Crunelle/NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

David Crunelle var bare 20 meter fra den første eksplosjonen inne på terminalen på flyplassen Zaventem. Bombene eksploderte før den første sikkerhetssjekken på innsjekkingsområdet.

- Taket kollapset og det var røyk over alt, sier Crunelle, som forteller at det så tok tre til fire sekunder før det smalt igjen.

- Alle sammen firsto med en gang at det var et terrorangrep. Det var ikke noe nøling. Folk sprang med en gang, fortsetter han.

Politiet i Belgia mener det var selvmordsbombere som sto bak angrepet.

LES OGSÅ: Dette har skjedd i Brussel

LES OGSÅ: - Jeg er redd for å dra tilbake på jobb

- De forsøkte å beskytte hverandre

Inne på terimalen var det en glassvegg som ble blåst til småbiter av eksplosjonen.

- Jeg så folk som var skadet av glasset. Det var mye blod. På vei ut av terminalen så jeg syv eller åtte personer ligge på bakken. De var skadet i armer og bein. Noen forsøkte å beskytte hverandre, andre klarte ikke å bevege seg, sier Crunelle.

Han kom seg ut av terminalen og i sikkerhet. Mens han sto utenfor flyplassen fikk han vite at det lå døde mennesker på innsiden. Selv har han fått en skade på trommehinnen, forårsaket av bombene.

- Jeg var veldig heldig som oversende og ikke ble hardt skadd. Jeg var bare noen meter fra å bli en av ofrene, sier Crunelle.

LES OGSÅ: - Terroristen i Brussel er pågrepet

LES OGSÅ (PLUSS): Livet i terrorens nye hjemby

- Gjorde det de kunne

Han forteller at også sikkerhetsfolkene og de som jobber på flyplassen var i sjokk rett etter at bomben gikk av. Crunelle anslår at det tok omtrent 20 minutter før den første ambulansen kom til stedet.

- Det tok en stund før hjelpen ble organisert. De tok seg selvfølgelig av dem som var alvorlig skadd først. De gjorde det beste de kunne, sier han.

Mens Crunelle og de andre sto utenfor flyplassen som nettopp hadde blitt et terrormål fikk de beskjed om at det også hadde gått av en bombe i sentrum av byen.

LES OGSÅ: - Verre å avsløre terrornettverk

Fortsatt i sjokk

Dagen etter terrorangrepet han han tilbrakt sammen med familie og venner. Familien var de første han sendte melding til om at han hadde overlevd angrepet. Crunelle var på vei til en jobb i Japan da bombene gikk av. Nå forsøker han å finne et nytt fly som han kan dra med en av de nærmeste dagene.

- Jeg synes det er viktig at jeg drar. Jeg vil ikke tenke for mye på det når jeg tar fly neste gang, så jeg tror det er bra at jeg drar. Vi må gå videre med livet, sier han.

Han er oppvokst i Brussel og bor og jobber fortsatt her.

- Jeg er fortsatt i sjokk. Jeg er sint fordi noen kunne angripe byen vår på denne måten. Jeg kommer til å elske byen enda mer etter dette.

David Crunelle tok bilder av sårede mennesker på vei ut fra flyplassen. 
    
      (Foto: David Crunelle)

David Crunelle tok bilder av sårede mennesker på vei ut fra flyplassen.  Foto: David Crunelle

David Crunelle så flere bli skadd av glass inne på flyplassen. 
    
      (Foto: David Crunelle)

David Crunelle så flere bli skadd av glass inne på flyplassen.  Foto: David Crunelle

På forsiden nå