Han eier en kafe like ved leiligheten en av el-Bakraoui-brødrene leide i bydelen Forest i Brussel, skriver Aftenposten.no.

Salah Abdeslam regnes som en av hovedmennene bak terrorangrepet i Paris i november i fjor. Han planla å sprenge seg selv i luften utenfor Stade de France, men avbrøt angrepet.

Siden har han vært en av Europas mest ettersøkte menn. Fredag ble han pågrepet i en politiaksjon i Brussel.

LES OGSÅ (PLUSS): Livet i terrorens nye hjemby

Ifølge kringkasteren RTBF  skal brødrene Khalid El Bakraoui (27) og Ibrahim El Bakraoui (30) stå bak terrorangrepene i Brussel tirsdag morgen.

Khalid (27) står, ifølge belgiske medier, bak attentatet på metrostasjonen Maelbeek. Ibrahim (30) skal være den av brødrene som stod bak angrepene på Brussel flyplass.

El Bakraoui-brødrene er kjenninger av politiet, men skal først og fremst ha vært kjent for organisert kriminalitet. De er begge antatt å være del av jihadistgruppen som stod bak angrepene i Paris 13. november.

Leide en leilighet i Forest

En av brødrene skal ha leid en leilighet under falsk navn i Rue du Dries, i Forestområdet av Brussel. Aftenposten var onsdag morgen utenfor huset der den ene broren skal ha bodd.

Inngangen til det lille huset med tre etasjer var sperret av politiet, og det var plastsekker foran vinduene. Forest er et rolig middelklassenabolag i Brussel.

Her kan du følge Adresseavisens direktedekning etter terrorangrepet.

Like i nærheten av huset der en av brødrene el-Bakraoui leide leilighet, var den arresterte terroristlederen Salah Abdeslam flere ganger innom en kafe. Det forteller innehaveren av kafeen La Cox, Agostinho Teixheira.

Teixheira forteller at han husket ansiktet til Abdeslam da han ble arrestert her i Brussel i forrige uke.

- Jeg kjenner ikke noen av de mistenkte, men jeg har sett han andre, Abdeslam, han som ble arrestert i forrige uke. Han har vært her flere ganger, forteller Teixheira.

- Jeg er ikke så god å huske navn, men jeg husker ansikter. Abdelslam var inne her og drakk kaffe et par ganger. Han var veldig stille og rolig, og pratet lite. Men han oppførte seg pent og var høflig, forteller Teixheira.

Knytter det samme nettverket til Brussel-terroren

Abdesalam var en av hovedmennene bak terrorangrepet i Paris i november. Mye tyder på at han var en del av samme nettverket som el-Bakraoui-brødrene og Najim Laachraoui. Alle tre mistenkes nå for å ha utført terrorangrepene tirsdag.

Abdesalam ble arrestert fredag i forrige uke i et såkalt «safehouse» i bydelen Molenbeek. Det er relativt langt unna Forest.

Observasjonen til Teixheira kan tyde på at han også brukte leiligheten her i Forest. Det er i så fall nok en tydelig link mellom terroristene i Paris og mennene bak gårsdagens angrep. Det har vært spekulert i om angrepene i Brussel tirsdag var en hevnaksjon for arrestasjonen.

Nabolaget Forest er et fredelig og litt pregløst område av Brussel, med lave beskjedne murbygninger. Her bor en blanding av mennesker fra forskjellig bakgrunn, forteller Teixheira, som selv er fra Portugal.

- Abdelslam var her tidlig i fjor høst, kanskje i september eller oktober, sier han.

- Ble du forbauset når du kjente igjen terroristen?

- Tja. Det skjer så mye her, at jeg ikke helt klarer å bli sjokkert. Men det er en trist dag, en trist uke for Belgia.

- Har du meldt fra til politiet?

- Nei, da jeg kjente ham igjen, var han jo allerede arrestert.

Med oppdagelsen av leiligheten til el-Bakraoui-brødrene kan imidlertid observasjonen hans få ny relevans.

137 mennesker døde i angrepene i Paris. Bakmennene ble sporet tilbake til Brussel.

Nabo beskriver nabolaget som fredelig

- Hele området var sperret av tirsdag og konen min kom seg ikke inn hit da. Dette er et rolig og fredelig nabolag, og det er overraskende at noe slikt kan skje her, sier nabo Daniel Nix til Aftenposten.

I denne leiligheten i bydelen Forest i Brussel skal Khalid El Bakraoui (27), som antas å være en av gjerningsmennene bak terrorangrepet i Brussel. Foto: Dan P. Neegaard