Titalls drept i IS-angrep mot fotballturnering i Irak

Minst 41 mennesker, mange av dem barn, ble drept i selvmordsangrepet på en fotballbane sør for Iraks hovedstad Bagdad, opplyser irakiske tjenestemenn.

Saken oppdateres.

Ytterligere 105 er såret, opplyser nyhetsbyrået APs ikke navngitte kilder i sikkerhetstjenestene og helsevesenet lørdag.

Angrepet skjedde fredag under en fotballturnering på en liten stadion i landsbyen Al-Asriya ved byen Iskandariya, rundt fem mil unna Bagdad.

IS tar på seg ansvar for angrepet og hevder det var rettet mot sjiamuslimsk milits.

– 17 av de drepte er gutter i alderen 10 til 16 år, sier en tjenestemann i helsedirektoratet i provinsen Babil til nyhetsbyrået AFP.

Kritisk

Vedkommende oppga tidligere lørdag at totalt 32 mennesker ble drept og 84 såret.

– Tilstanden er kritisk for tolv av dem, sier tjenestemannen.

Ekstremistgruppa IS har publisert et bilde av selvmordsbomberen, som selv ser ut som en tenåring. Han skal ha gått inn i folkemengden da trofeene skulle deles ut etter turneringen. En video på sosiale medier viser en lokal tjenestemann som taler foran et bord fylt med trofeer. Han roper ut navnet på en spiller og blir avbrutt av en kraftig eksplosjon.

Landsbyens ordfører Ahmed Shaker, en av hans livvakter og minst fem medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble også drept.

Kondolanser

Bilder publisert på sosiale medier viser sønderrevne målstenger tilsølt med blod.

Både USAs utenriksdepartement og FNs generalsekretær Ban Ki-moon har sendt kondolanser til de etterlatte.

– Verdenssamfunnet er forferdet og står ved Iraks side, sier Ban, som var på besøk i Bagdad lørdag.

Ekstremistgruppa IS har de siste månedene tapt terreng både i Irak og Syria. Samtidig har de utført en rekke større terrorangrep med et stort antall sivile ofre. IS hevder også å stå bak terroraksjonen i Brussel der minst 31 mennesker ble drept tirsdag.

Analytikere har advart om at IS-krigere kan komme til å trappe opp angrepene mot sivile mål etter hvert som gruppas selverklærte kalifat krymper. 

På forsiden nå