Blant dem er Fayçal Cheffou, som kan være den tredje bombemannen på Brussel lufthavn.

Lørdag ettermiddag opplyser Belgias føderale påtalemyndighet at en mann som navngis som Fayçal C. og ble pågrepet torsdag, er siktet.

Ifølge belgiske medier er førstnevntes fulle navn Fayçal Cheffou. Le Soirs kilder framholdt tidligere lørdag at Cheffou er mannen med hatt og lys jakke som ble observert sammen med to av selvmordsbomberne like før bombene eksploderte på Brussel lufthavn.

Det har ikke påtalemyndigheten bekreftet, men kringkasteren RTDF melder at politiet venter på DNA-analyser for å avklare hvorvidt Cheffou er mannen på overvåkingsbildene fra flyplassen.

DNA-prøve

På spørsmål om den siktede er den tredje bombemannen som løp fra åstedet under tirsdagens angrep, svarer AFPs politikilde følgende:

– Det er en hypotese etterforskerne jobber med.

Påtalemyndigheten opplyser i en pressemelding lørdag at det ikke ble funnet noen våpen eller eksplosiver under ransakingen av boligen til Fayçal C., skriver DPA.

Andremann, Aboubakar A., er siktet for deltakelse i en terrorgruppes aktiviteter, men det er uklart hva slags forbindelse han eventuelt har til terroren i Belgia tirsdag.

Les også: Hollande: Europeiske IS-celler utgjør fortsatt trussel

Les også: Paris-hovedmistenkt nekter å si noe i avhør

Tredjemann

En tredje person ble lørdag dessuten siktet i Belgia for terror i tilknytning til et angrep som skal ha vært planlagt utført i Paris.

– I tilknytning til etterforskningen som førte til pågripelsen av Reda Kriket, så er Rabah N. blitt siktet for deltakelse i en terrorgruppe, heter det i uttalelsen fra belgisk påtalemyndighet lørdag.

Franskmannen Kriket ble pågrepet i Paris torsdag og mistenkes for å ha planlagt et nært forestående angrep.

– Journalist

Cheffou var blant totalt seks personer som ble pågrepet i ulike politiaksjoner i Brussel torsdag. Han er ifølge belgiske medier frilansjournalist og skal ha vært i politiets søkelys i flere måneder, uvisst av hvilken grunn.

Lørdag bekrefter kilder i politiet overfor Le Soir at mannen ble identifisert av drosjesjåføren som kjørte tre menn og deres tunge kofferter til flyplassen før angrepet tirsdag.

Koffertbomber

Det antas at to av dem, navngitt som Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, utløste hver sin koffertbombe i avgangshallen på Zaventem tirsdag morgen.

En bombe som ikke ble detonert på flyplassen, ble uskadeliggjort. Politiet etterlyste en mann med lys jakke og hatt som satte igjen en stor bag på flyplassen og stakk fra stedet. Det er denne mannen som nå er pågrepet og navngitt som Fayçal Cheffou, ifølge Le Soir.

Mange pågrepet

Siden torsdag er totalt ni personer blitt pågrepet i Belgia og to i Tyskland. Aksjonene knyttes både til Brussel-bombene som kostet 31 menneskeliv, og terroraksjonen i Paris der 130 mennesker ble drept i november.

IS har tatt ansvar for angrepene, og tilsynelatende står det samme nettverket med utspring i Brussel bak begge terroraksjonene.

Media type: image Source:**image/jpeg****tb01e716**

Caption: Mannen til høyre i bildet heter Fayçal Cheffou og ble pågrepet i Brussel torsdag, ifølge avisen Le Soir. Foto: Reuters / NTB scanpix