Abrini innrømmer å være «hattemannen»

Terrorsiktede Mohamed Abrini har i avhør innrømmet at han er «hattemannen» fra terrorangrepet på flyplassen i Brussel, opplyser belgisk politi.

Saken oppdateres.

– Vi har konfrontert ham med videobevisene, og han innrømmet at det var ham, sier en talsmann for påtalemyndigheten i Brussel lørdag.

Abrini (31) er siktet for terrorrelaterte drap og for å ha deltatt i en terrororganisasjon. Han var en av til sammen seks personer som ble pågrepet i en stor politiaksjon fredag.

To av dem er løslatt mens de tre andre også er siktet for terrorrelaterte drap.

LES OGSÅ: Kommenterer ikke pågripelsen av terrormistenkt svenske

Svensk

En av de andre pågrepne er identifisert som Osama Krayem (23). Ifølge politiet var han til stede på metrostasjonen i Maelbeek, målet for det andre selvmordsangrepet 22. mars.

LES OGSÅ: – Belgia hever ikke trusselnivået etter pågripelser

Ifølge svenske medier er Osama Krayem svensk statsborger fra Malmö, men det har verken belgiske eller svenske myndigheter bekreftet.

Den tredje personen som er siktet, er en rwandisk statsborger identifisert som Hervé B.M, men den fjerde er identifisert som Bilal E.M.

De er, sammen med Osama K., også siktet for å ha hjulpet Mohamed Abrini.

LES OGSÅ: Den siste Paris-mistenkte pågrepet i Belgia

Venn av Abdeslam

Abrini ble etterlyst av belgisk politi to uker etter terroraksjonen i Paris. 31-åringen ble fanget opp av et overvåkingskamera på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før angrepene i Paris i november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i Paris-angrepene. Abdeslam og Abrini er begge av marokkansk herkomst og omtales i belgiske medier som barndomsvenner.

LES OGSÅ: Abdeslam sier han valgte å ikke sprenge seg selv

Belgisk politi har siden terroraksjonen 22. mars jaktet på mannen med hatt og lys jakke som ble sett med en bagasjetralle på flyplassen kort tid før det smalt. Han gikk sammen med Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som utløste hver sin bombe på flyplassen.

Politiet fant en udetonert bombe på flyplassen. De tror Abrini satte fra seg en stor bag og flyktet fra stedet før selvmordsaksjonen.

På forsiden nå