Syria: Fordømmer norsk beslutning om spesialstyrker til landet

Oslo (NTB): Syria fordømmer Norges beslutning om at norske spesialsoldater skal trene opp syriske opprørsgrupper og kan bli sendt inn i landet, sier en tjenestemann i det syriske utenriksdepartementet.

Saken oppdateres.

– Den syriske arabiske republikk fordømmer uttalelsene fra den norske statsministeren mandag om hennes lands intensjoner om å sende 60 spesialsoldater for å trene opp det hun kaller «syriske krigere» under dekke av å kjempe mot IS, sier en tjenestemann i det syriske utenriksdepartementet i en uttalelse til Syrias statlige nyhetsbyrå SANA, melder VG onsdag.

Mandag ble det kjent at Norge sender en styrke på om lag 60 soldater til Jordan for å trene syriske opprørere som kjemper mot ekstremistgruppen IS. Etter planen skal de være på plass før sommeren.

Regjeringen har – med støtte fra juristene i Utenriksdepartementets rettsavdeling – bestemt at de norske soldatene kan sendes inn på syrisk territorium, så lenge de kun skal slåss mot IS.

– En slik avgjørelse er en uakseptabel innblanding i Syrias anliggender og en skamløs innblanding av suvereniteten, sikkerheten og stabiliteten til Syria, sier kilden ifølge SANA. (©NTB)

På forsiden nå