Hillary Clinton vil stanse Norwegian

Presidentkandidat Hillary Clinton har bedt president Barack Obama om å nekte Norwegian flytillatelse i USA.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos får motstand fra demokratenes Hillary Clinton, som ber president Barack Obama nekte Norwegian flyttillatelse i USA.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Oslo: Clinton har sluttet seg til de mange kritikerne av Norwegians forsøk på å få tillatelse til å fly til og fra USA, ifølge nettstedet The Hill.

Nå ber hun sittende president og partifelle Barack Obama stoppe Bjørn Kjos USA-framstøt, skriver E 24.

– Hillary Clinton oppfordrer Obama-administrasjonen til å ikke gå videre med prosessen som behandler Norwegian Air Internationals (NAI) søknad, sier Clintons kampanjesjef Nikki Budzinki i en pressemelding.

NAI er Norwegians irskbaserte datterselskap, som formelt har søkt lisensen i USA. De fikk nylig et midlertidig «ja» fra amerikanske myndigheter. I dag flyr man på det norske moderselskapets lisens.

Etableringen av NAI har vært upopulær hos fagforeninger på begge sider av Atlanteren, da man frykter Norwegian skal bruke mannskap fra lavkostland, og med det uthule eksisterende rettigheter.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til E24 at Norwegian i dag bruker amerikanske ansatte med konkurransedyktige vilkår.

Han understreker videre at selskapet ønsker å gjøre akkurat hva Obama-administrasjonen har bedt dem om. (©NTB)

Bilde: ta2f81f8N

På forsiden nå