Mange barn skadd i lynnedslag i Europa

40 barn og flere voksne ble skadd da lynet slo ned i en park i Frankrike og på en fotballbane i Tyskland.

Saken oppdateres.

I Monceau-parken sentralt i Paris samlet et bursdagsselskap seg under et tre da det begynte å regne lørdag ettermiddag. Så slo lynet ned og skadde ti av barna, ifølge Le Parisien. Barna er mellom sju og fjorten år gamle.

Parken ligger en kilometer fra Triumfbuen nordvest i Paris, i et av byens bedre strøk. Parken, som er populær blant familier på utflukt, ble evakuert etter hendelsen, ifølge France Info.

I Tyskland ble til sammen 35 skadd – 30 av dem barn – da lynet slo ned mot slutten av en fotballkamp for barn i byen Hoppstätten. Dommeren var også blant de skadde. Her var barna mellom ni og elleve år gamle.

Øyenvitner til fotballkampen sier lynet slo ned fra klar himmel – uten forvarsel fra regn eller mørke skyer. Tidligere på dagen hadde imidlertid meteorologen varslet torden i store deler av delstaten Rheinland-Pfalz, der Hoppstätten ligger.

Også i Frankrike hadde meteorologene varslet uvær på forhånd. Lørdag sendte statsmeteorologene ut et tordenvarsel, som omfattet hele det franske fastlandet. Faren ble imidlertid vurdert som større lenger sør i landet enn Paris.

På forsiden nå