Harde kamper med IS ved Manbij – sivile flykter

Damaskus (NTB-DPA-AFP): IS forsøker å bryte beleiringen rundt byen Manbij i Nord-Syria og det foregår harde kamper vest for byen, ifølge eksilgruppe. Vanlige syrere skal være skrekkslagne som følge av de voldsomme luftangrepene.

Saken oppdateres.

Manbij, som ligger i Aleppo-provinsen rett sør for den tyrkiske grensen, ble for få dager siden omringet av USA-støttede opprørere etter en offensiv som har vart i snart to uker.

Lørdag kveld gikk imidlertid IS-krigere til motangrep, noe som har førtt til flere sammenstøt med opprørere i den Syriske demokratiske styrken (SDF), melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), en opposisjonsvennlig eksilgruppe med base i London.

– De pågående motangrepene er desperate forsøk på å bryte den tette blokaden. Angrepene har så langt ikke hatt noen virkning, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Han opplyser at rundt 600 sivile har flyktet til fots til områder som nå er kontrollert av SDF utenfor byen. Titusener av sivile skal fortsatt befinne seg i byen, som før krigen hadde 100.000 innbyggere. Mange av dem er ifølge SOHR livredde som følge av de massive luftbombingene i regi av den USA-ledede koalisjonen.

IS har ifølge SOHR fått forsterkninger fra gruppens selverklærte hovedstad, Raqqa, som ligger 11 mil sørøst for Manbij, og fra la-Bab, som ligger knapt 2 mil fra Manbij. (©NTB)

På forsiden nå