3400 på flukt har omkommet i år

Over 3400 flyktninger og migranter har mistet livet eller er meldt savnet etter å ha forsøkt å krysse grenser i år, rundt 80 prosent av dem etter å ha forsøkt å ta seg sjøveien til Europa.

Tusenvis av flyktninger og migranter som forsøker å ta seg sjøveien til Europa, har mistet livet.   Foto: Reuters / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Berlin: Bare i løpet av den siste uka i april ble 1.100 mennesker funnet druknet eller meldt savnet i Middelhavet, etter at ni fullastede båter på vei fra Libya til Europa forliste, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Antallet migranter og flyktninger som hittil i år har måttet bøte med livet, er 12 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

– Og for hver migrant som dør, påvirker det trolig 20 andre, sier IOMs talsmann Leonard Doyle for å understreke omfanget av den humanitære katastrofen.

IOM anslår at under halvparten av alle som antas å ha omkommet i Middelhavet i fjor, ble funnet.

I løpet av de siste 20 årene har over 60.000 flyktninger og migranter mistet livet i forsøk på å ta seg til andre land for å søke beskyttelse og velstand, anslår IOM.

På forsiden nå