Israel bevilger 150 nye millioner til bosetninger

Jerusalem (NTB-AFP): Regjeringen i Israel setter av ytterligere 150 millioner kroner til å finansiere israeleres bosetninger på den okkuperte Vestbredden.

Saken oppdateres.

Verdenssamfunnet regner israelske bosetninger som folkerettsstridige og et stort hinder for fred.

Benjamin Netanyahus regjering bruker sikkerhetshensyn som argument for de nye bevilgningene på rundt 70 millioner shekel. Pengene skal imidlertid fordeles til flere ulike formål i bosetningene på okkupert palestinsk land, deriblant infrastruktur for turismen, idrettsanlegg og kulturarrangementer.

Pengene kommer på toppen av allerede budsjetterte midler på nesten 740 millioner kroner til bosetningene, ifølge avisa Haaretz.

Beslutningen er et «slag i ansiktet for verdenssamfunnet», fastslår Palestinas sjefforhandler Saeb Erekat. USA, EU og en lang rekke andre internasjonale aktører og land har krevd en stans i byggingen av nye bosetninger på okkupert land.

Sentrale medlemmer i Netanyahus regjering, som regnes som den mest høyreorienterte i Israels historie, er imidlertid sterke tilhengere av bosetninger og motstandere av en palestinsk stat. (©NTB)

På forsiden nå