Retten mener «Stairway to Heaven» ikke er plagiat

Los Angeles (NTB-AFP-AP): Led Zeppelins klassiske låt «Stairway to Heaven» er ikke noe plagiat, mener retten i Los Angeles.

Saken oppdateres.

Bandmedlemmene Jimmy Page og Robert Plant ble saksøkt fordi låta har likhetstrekk med instrumentalen «Taurus», som bandet Spirit ga ut i 1968, to år før Led Zeppelins klassiker. Det er særlig åpningen som ligner.

Juryen kom fram til sin konklusjon torsdag. Likheten har vært debattert blant fans og musikkjennere i flere tiår, men det er først nå saken er blitt prøvd for retten.

Det er boet til Spirits avdøde låtskriver Randy Wolfe som stevnet de to Led Zeppelin-medlemmene. Både Page, Plant og bassisten John Paul Jones vitnet i saken, og forklarte seg om hvordan låta ble til i 1971.

Ekspertvitner konkluderte med at det er klare likheter mellom de «Stairway to Heaven» og «Taurus». Forsvarernes vitner nøyde seg imidlertid med å slå fast at de er bygget opp av musikalsk like elementer. (©NTB)

På forsiden nå