Love er førsteamanuensis i moderne britisk historie ved institutt for språk og litteratur NTNU. Han er selv tilhenger av at Storbritannia skulle forbli innenfor EU.

- Dette er et hopp ut i mørket, sier han, ganske rystet over resultatet.

- Hvis vi ser på resultatene, er valget temmelig klart. 52 prosent vil forlate EU. Hvis vi bryter ned tallene, er England klart for å bryte. Wales har også et flertall for brudd, mens Nord-Irland og særlig Skottland er overveldende for å forbli innenfor. Uavhengighet for Skottland blir en enda viktigere sak nå. Bruddet med EU rettferdiggjør en ny folkeavstemning i Skottland, og det vil sannsynligvis ende med et stort flertall for uavhengighet. Det vil være en massiv protest mot det konservative partiet, sier Love.

- Skaper skiller i Nord-Irland

Han er bekymret for fredsprosessen i Nord-Irland.

- Det umiddelbare problemet er Nord-Irland og fredsprosessen. I dag kan unionistene reise fritt i Irland og  jeg frykter for at brudd med EU kan øke motsetningene mellom katolikker og protestanter i Nord-Irland.

Gary Love regner med at Storbritannia og EU kommer frem til en fornuftig avtale løpet av de to årene, minst, det tar å løsrive seg fra EU. De økonomiske effektene vil imidlertid være uvisse. Pundet har allerede stupt til et nivå det var på 80-tallet.

- Mer til høyre

- Det som er sterkt bekymringsverdig i det lange løp er hva dette gjør med Storbritannia som nasjon. Denne kampanjen har vært temmelig forferdelig, med mye fokus på smale saker som immigrasjon og velferdsutbetalinger. Jeg tror dette vil flytte politikken til høyre og splitte Storbritannia enda mer. Kommer vi til å se ytre høyre i Storbritannia? Historisk har i vi vært motstandsdyktige mot ytre høyre politikk. Arbeiderpartiet og venstresiden kan bli svekket enda mer.

Farvel til Cameron

Love regner med at David Cameron på et tidspunkt vil han bli erstattet av noen lenger ut til høyre i partiet, sannsynligvis Boris Johnson, som han tror vil føre en mer neoliberal politikk.

- Når vi fjerner oss fra Europa, så vil det påvirke velferdsgoder som ferier, svangerskapspermisjoner. Det vil bli mer frivillige ordninger som bedriftene får bestemme.

Et annerledes Storbritannia

- Jeg er redd for hva slags land Storbritannia vil bli. Vi har ofte feiret immigrasjon, forskjellighet og inkludering. Storbritannia har ønsket å spille en global rolle, og befolkningen er veldig global. Nei til immigrasjon og nei til medlemskap kan gjøre Storbritannia til et mer innadvendt land. Mer selvopptatt, mindre interessert i den ytre verden. Hvis "britishness" brytes ned, kan engelsk nasjonalisme, hvit nasjonalisme, bli en standard som gjør at de som ikke passer inn i modellen ikke føler seg så inkludert lenger. Det er min frykt på lang sikt, sier Gary Love.

Gary Love frykter for hva bruddet med Eu vil gjøre med Storbritannia.