Her danser Putin for britisk nei

Britiske kulturpersonligheter og andre Twitter-brukere gikk bananas etter brexit.

Vladimir Putin danser for britisk nei hos en twitterbruker.  Foto: Skjermdump

Saken oppdateres.

Etter folkeavstemningen er det klart at Storbritannia forlater EU. Det endelige resultatet viser at 51,9 prosent av britene stemte for brexit.

Dette fikk twitterbrukere til å ty til tastaturet for å komme med sine ytringer, seriøse og useriøse.

Som disse:


 

LES OGSÅ: Marvin Wiseth: - Det er mannen og kvinnen i gata som vil merke Brexit mest. Dette er et politisk jordskjelv som kan få alvorlige konsekvenser. Boris Johnson er Englands største sleiping.

Putin danser

Flere har brukt russlands president Vladimir Putin som bilde på hvor glad man blir etter et nei.

LES OGSÅ: Brexit-leiren erklærer seier

LES OGSÅ: Cameron går av

Trump tweetet om feil land

Donald Trump, som er glad for brexiten, får hard medfart etter den første tweeten han serverte etter at det ble klart at folket i Storbritannia stemte for å gå ut av EU.

Han skriver at han har landet i Skottland, og der var det ville tilstander etter folkeavstemningen. Den kjente britiske artisten, Lily Allen, påpeker imidlertid at Skottland nettopp har stemt for EU. Tweeten til Trump ble raskt fjernet etter dette.LES OGSÅ: Børsene stuper i hele Europa

Departugal og Thomas-toget

Om flere land tenker på å gå ut av EU har mange, også  twitterbrukeren Walid Karam, forslag til navneendringer:KOMMENTAR: Det går et spøkelse gjennom Europa

Thomas-toget, som kanskje er mest kjent for dere over 30, blir nå ifølge Ian Harris stengt inne etter avstemmingen. Den animerte tv-serien for barn er fra England, og ble først laget i 1984.Kjendis-reaksjoner

Også britiske kulturpersonligheter viser følelser på twitter.

Oasis-vokalist Liam Gallaghers reaksjon er opp til tolkning, men det ser ut til at han er oppgitt:Komikeren Ricky Gervais tar i bruk sort humor:
 

- Jeg lurer på hvorfor?

To dager før EU-avstemningen delte artisten Brian Eno dette med sine venner på Facebook. Eno ønsket at britene ble i EU, og stilte noen retoriske spørsmål til sine meningsmotstandere:

«Jeg lurer på hvorfor? Er det fordi mange av de begrensningene på hvor dårlig du har lov til å behandle arbeidere er blitt satt på plass av EU? Er det fordi EU har insistert på miljølovgivning som hindrer selskaper og regjeringers friheten til å forurense? Er det fordi EU har etablert en internasjonal straffedomstol der alle de menneskene som vi selger våpen kan bli stilt til ansvar? Er det fordi EU har forsøkt å komme opp med noen form for human respons til innvandring enn piggtråd og Trump- murer?»

Giraffer, golf og Harry Potter

Den skotske Trainspotting-forfatteren Irvine Welsh har sammen med andre skotter ønsket å bli i EU. Han ønsker statsminister David Cameron adjø med stil.Noen bryr seg litt mindre enn andre. Spice Girls-stjernen Geri Halliwell snudde ryggen til hele EU-spørsmålet og så på giraffer på BBC.


 

Artisten og Blur-bassisten Graham Coxon ønsket å være i EU, og pakker nå sakene i frykt.


 

Fotballkommentatoren Dan Walker lurer på om britene fortsatt kan være med i den europeiske golfturneringen.


 

TV-ansiktet Lee McKenzie måtte drikke seg gjennom morgenen.


 

Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling retter sinnet mot UKIP-leder Nigel Farage, og ønsker heller å være en av de uanstendige.


 

East Enders-stjernen Hetti Bywater tar til tårene.


 

Singer/Songwriteren Tim Burgess sammenlikner «brexit» med ungdommelig naivitet.Lindsey Lohans «twitterbonanza»

Andre storheter som hadde sitt å si utenfor Storbritannia var, kanskje overraskende for noen, den amerikanske skuespilleren Lindsay Lohan. Lohan hadde «twitterbonanza» natt til fredag, og ba britene om å bli i EU for flyktningenes skyld. Fredag formiddag var tweetene slettet.

Her hjemme i Norge er det investoren Øystein Stray-Spetalen som har brukt de sterkeste ordene. Investoren gratulerer britene: «Dette er det største for Europa siden Berlinmurens fall», sier Stray Spetalen til VG.

På forsiden nå