Pundet stuper fredag morgen

London (NTB-AP): Etter hvert som brexit-siden tok ledelsen i Storbritannia, stupte pundet til sitt laveste nivå på 31 år. Tidligere på natten hadde den britiske valutaen notert seg for årsbeste mot dollar.

Saken oppdateres.

Like før klokken 5 kostet et pund 1,35 amerikanske dollar. Det er den svakeste pundkursen siden 1985, og langt under nattens toppnotering på 1,50 dollar. Sistnevnte er også årsbeste for den britiske valutaen og kom etter at en måling fra YouGov antydet 52 prosents oppslutning for fortsatt britisk EU-medlemskap.

Da de første resultatene begynte å komme inn, snudde derimot utviklingen. Med flertall for utmelding i Sunderland og jevnere resultater enn ventet, begynte pundet å falle. Den trenden holdt seg langt utover natten, og da klokken nærmet seg 5 norsk tid, var kursen altså nede i 1,35 dollar.

En kommentator på BBC understreker at valutasvingningene på natten skal tas med en klype salt, ettersom det handles relativt små volumer på denne tiden. Dermed skal det mindre til for at man får store utslag.

Også euroen steg i verdi mot dollar da YouGov-målingen ble publisert., med 1 prosent til 1,14 dollar per euro. Pundet fulgte samme mønster mot den europeiske fellesvalutaen som mot dollaren, en tidlig oppgang som etter hvert ble snudd til en nedtur.

Både pundet og børser i USA og Europa steg i løpet av torsdagen basert på forhåpninger om at britene ville stemme for å bli i EU. (©NTB)

På forsiden nå