Cameron vil fortsatt ha nært forhold til EU

Brussel (NTB): Båndene mellom Storbritannia og EU bør være så tette som mulig også etter at landet går ut av unionen, mener statsminister David Cameron.

Saken oppdateres.

Tirsdag kveld skal Cameron forklare seg om brexit når han møter EUs stats- og regjeringssjefer til en arbeidsmiddag i forbindelse med EUs toppmøte i Brussel.

– Jeg vil forklare at Storbritannia kommer til å forlate EU, men jeg vil at den prosessen skal være så konstruktiv som mulig, og jeg håper utfallet kan bli så konstruktivt som mulig, sa den britiske statsministeren til pressen da han kom inn til toppmøtet.

– Selv om vi forlater EU, må vi ikke snu ryggen til Europa, sa Cameron.

– Dette er våre naboer, våre allierte og våre partnere, og jeg håper vi vil søke mot et så tett forhold som mulig med tanke på handel, samarbeid og sikkerhet. Det er best for oss, og det er best for dem, sa han. (©NTB)

På forsiden nå