Solberg tror folkeavstemningen blir fulgt

Brussel (NTB): – Det er vanskelig å se for seg at man skal ha en stor folkeavstemning og så ikke følge den, sier statsminister Erna Solberg (H) om muligheten for å unngå en brexit.

Saken oppdateres.

– Det var mange temaer som ikke ble dekket gjennom folkeavstemningen, for man vet ikke hva alternativet til medlemskapet er. Men det er nok ikke et argument for å se bort fra hele folkeavstemningen, sier statsministeren til NTB i Brussel.

Der er hun for å delta på møte blant de konservative partilederne i Europa før EU holder toppmøte om utfallet av britenes ja til utmelding fra unionen.

Statsminister David Cameron kommer ikke til å starte den formelle utmeldingen på toppmøtet. En vag prosess har allerede fått diskusjonen til å gå om brexit kan unngås og aldri bli noe av.

– Det er viktig at man ikke bruker for lang tid, for man må roe markedene, man må sørge for å vise retningen fremover. Men jeg foretrekker at både EU og Storbritannia vet hva man vil før man starter en prosess, sier Solberg om det som både blir en prosess for utmelding og for en ny britisk avtale med EU.

På forsiden nå