- En slik hendelse føles uvirkelig for noen som bor i Trondheim til vanlig, sier daglig leder Hans-Olav Midtbust i Energos.

På sin første tur til Tyrkia opplevde Midtbust å havne like i nærheten av to selvmordsangrep på flyplassen Atatürk utenfor Istanbul. Minst 36 personer var bekreftet døde natt til onsdag.

- Jeg hadde vært på et møte inne i Istanbul by sammen med en britisk kollega. Jeg var på vei tilbake til flyplasshotellet da de første meldingene om at det hadde vært en hendelse på flyplassen kom inn, forteller han til Adresseavisen.

Følg vår liveoppdatering fra angrepet her

- Fullstendig kaos

Han hørte ikke noe til eksplosjonene, men da bilen han satt i nærmet seg flyplassen forsto han raskt at noe alvorlig hadde skjedd.

- Det var fullstendig kaos. Det var mange ambulanser og politibiler. Trafikken sto fullstendig i ro. Jeg var ikke inne på flyplasshotellet før klokka 22.30, og da hadde vi stått i kø i én time, sier han.

Hele området var avstengt og sikkerhetsvakter hadde ankommet Wow Istanbul hotel, hvor Midtbust bor.

- Jeg vil anslå at hotellet ligger rundt 700 meter fra flyplassen, sier han.

Oska-driver Aydin Yayan har planlagt én måneds ferie til Tyrkia, og skal etter planen reise på torsdag.

- Vant til dette

De ansatte ved hotellet har foreløpig lite informasjon å meddele gjestene.

- Vi har ikke fått noe beskjed om å holde oss inne, sier han.

Han forteller at tyrkerne virker ganske avslappet til hendelsen. Han fikk skyss til hotellet av personene han hadde møte med.

- De virker ikke spesielt stresset. De er nok vant til dette, sier han.

- Ikke fått flyinfo

Midtbust kom mandag kveld og skal etter planen reise med Turkish airlines tidlig onsdag morgen.

- Det er usikkert om jeg kommer meg hjem i morgen. Jeg har ikke fått noe informasjon fra flyselskapet, sier han.

Foreløpig fungerer mobilnettet, og Midtbust fikk raskt varslet sine nærmeste i Norge.

- Føler meg ikke utrygg

- Det er ikke enkelt å forstå nyhetssendingene på tv siden alt foregår på turkisk. Jeg føler meg ikke utrygg der jeg er nå, men det har skjedd en alvorlig hendelse rett ved der jeg befinner meg, og det kjenner man selvsagt på, sier han.

Han har hotellrom som er vendt mot flyplassen, og rundt midnatt virket det som det var ganske rolig på stedet.

- Det er fremdeles en del blålys, men det virker som det meste har reot seg. Jeg skal opp tidlig, så jeg vil vel neppe få sovet så mye. Jeg må prøve å finne ut hva som skjer, sier han.

Trondhjemmeren har aldri vurdert å dra til Tyrkia på ferie, men tror denne hendelsen vil få konsekvenser for turismen.

- Dette påvirker folk. Det er det ingen tvil om. Folk blir skeptisk når sånt skjer, sier han.

Hans-Olav Midtbust forteller at han så mange ambulanser og politibiler da han kom til flyplasshotellet sitt. Trafikken ble stående bom stille og det var uoversiktlig på stedet. Foto: ntb scanpix
Daglig leder Hans-Olav Midtbust i trondheimsfirmaet Energos reiste for første gang til Tyrkia denne uka. Han sier til Adresseavisen at han ikke føler seg utrygg på flyplasshotellet han bor på. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: ASBJØRN GRAVÅS
Wow Istanbul hotel ligger like ved flyplassen i Istanbul. Nærmere 50 personer er foreløpig bekreftet drept i angrepet. Foto: google maps