Dhaka: Angriperne åpnet ild i restauranten fredag kveld, ifølge nyhetsbyrået AP. BBC melder at tre mennesker, inkludert to politifolk, er såret. Politiet bekrefter overfor AFP at det pågår en skuddveksling mellom politiet og væpnede menn i området Gulshan.

– Et ukjent antall mennesker er fortsatt inne, men vi kan ikke bekrefte hvorvidt de holdes som gisler, sier politibetjent Sayedur Rahman til AFP.

Lokale medier melder at minst 20 gjester og ansatte holdes som gisler inne i restauranten Holey Artisan Bakery, som er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

Nordic Club

Både Nordic Club, der folk fra nordiske land ofte møtes, og Qatars ambassade ligger rett ved restauranten. Utenriksdepartementet i Oslo er kjent med situasjonen i Dhaka.

– Vi er i kontakt med vår ambassade for å kartlegge om nordmenn er rammet. Ambassaden har oversikt over egne ansatte, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Steinfeld i UD til NTB.

Den amerikanske ambassaden tvitrer at det finner sted «skyting og en gisselsituasjon». En talsmann for ambassaden sier at de har kontroll på alle amerikanere som jobber for ambassaden.

Bangladeshisk TV melder at gjerningsmennene har utløst flere eksplosjoner, og at et stort antall sikkerhetsvakter har sperret av området mens skuddvekslingen pågår.

Mistenker islamister

Det er ikke klart hvem de væpnede mennene er, men en politimann sier til BBC at det er mistanke om at det dreier seg om militante islamister.

Sumon Rexa, som arbeider på kjøkkenet i restauranten og greide å rømme, forteller at angriperne ropte «Allahu Akbar» («Gud er størst» på arabisk) da de gikk til angrep på kafeen.

Bangladeshisk islam har tradisjonelt vært moderat, men det har de siste månedene vært en rekke drap på ikke-muslimer som islamistiske ekstremister har fått skylden for.