Du kan endre Nice-reisen uten kostnad

Forsikringsselskaper dekker avbestilling og evakuering etter terrorangrepet i Nice. Flyselskapene tillater gratis ombooking.

SAS og Norwegian tillater gratis endring av reiser til Nice.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nice er et populært feriemål for nordmenn. Flere avganger til byen er planlagt de kommende dagene, blant annet fra Værnes lørdag.

Utenriksdepartementet (UD) har foreløpig ikke endret sine reiseråd, men forsikringsselskapene vil likevel tillate avbestillinger.

- Vi har forståelse for at noen vurderer en avbestilling, og dekker dette frem til fredag 22. juli. Vi opplever at flyselskapene er svært fleksible, og det er fornuftig å sjekke med flyselskapet først, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske reiseforsikring, som forsikrer over én million nordmenn.

På Twitter melder også Tryg at de dekker avbestilling og evakuering etter terrorhandlingen i Nice. Det samme melder DNB.

- Våre reiseforsikringer dekker avbestilling til og med torsdag 21. juli hvis ikke flyselskap eller reiseoperatør kan ombooke reisen, og hjemreise fra Nice til og med torsdag 21. juli om du ønsker å reise derfra før oppstilt plan. Ta først kontakt med flyselskap eller reiseoperatør for ombooking av reise, opplyser DNB i en melding til kundene.

LES OGSÅ: Terrorekspert mener turisme er målet

SAS og Norwegian tillater ombooking

SAS har én avgang fra Oslo til Nice fredag, og tre på lørdag. Flyene går som planlagt, opplyser selskapet.

- Men vi lar passasjerer ombooke uten kostnad til og med 22. juli, opplyser kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS til Adresseavisen. Reisende med billetter i denne perioden kan utsette turen i tre måneder.

Hun forsikrer at selskapet har en tett dialog med flyplassen i Nice, som mener det er trygt å reise. Nyman anbefaler imidlertid reisende fra Nice å beregne ekstra tid på flyplassen.

Norwegian tillater også ombooking av billetter til Nice med avgang fram til 24. juli. Selskapet har blant annet en avgang fra Trondheim lufthavn, Værnes lørdag morgen.

- Passasjerer med billetter til og fra Nice med avgang til og med 24. juli, vil få mulighet til å endre reisedato gratis fram til 7. august, opplyser pressekontakt i Norwegian Astrid Mannion til NTB.

Her kan du følge vår direkteoppdatering fra terrorangrepet.

- Utenfor vilkår

Europeiske reiseforsikring evakuerer også kunder som er i Nice.

- Vi har sendt en person fra vår alarmsentral til Nice som vil bistå lokalt. Vi gir også mulighet for psykologisk førstehjelp, sier Vennesland.

- Har kundene krav på avbestilling?

- Nei, men vi går utenfor våre vilkår og dekker avbestilling til og med fredag 22. juli. Generelt gjelder det kun ved akutt sykdom eller dødsfall. Vi følger med på Utenriksdepartementet og deres reiseråd. De har foreløpig ikke frarådet nordmenn å reise til Frankrike, sier Vennesland.

LES OGSÅ:  Dette vet vi om terrorangrepet

UD oppdaterer

UD oppfordrer generelt folk til å følge med på rådene fra franske myndigheter.

- Vi fraråder ikke nordmenn å reise til Frankrike, men på våre hjemmesider har vi info om sikkerhet i alle land, og denne vil bli oppdatert for Frankrike og Nice nå. Det blir en oppdatering av informasjon, med det som har skjedd, og generelle anbefalinger, sier pressetalsperson Ane Lunde.

UD oppfordrer også alle reisende til å registrere hvor de skal på reiseregistrering.no.

- Slik at vi vet hvor de er og har oversikt og kan kontakte dem om det skulle være noe.

På forsiden nå