Monica Halvorsen Berg og samboeren hadde nettopp sett på fyrverkeriet i Nice torsdag kveld. Da hun kom inn på restauranten på Hotel Negresco så hun folk komme løpende nedover gaten.

- Folk kom løpende nedover gaten og hoppet over gjerdet til uterestauranten. Jeg skjønte at det var noe veldig galt, sier Halvorsen Berg.

Her kan du følge vår direkterapportering etter terrorangrepet.

- De var i sjokk

De reiste seg opp og gjemte seg i andre etasje på hotellet. Mens de satt i gangen på hotellet hadde hun løpende kontakt med familien hjemme i Trondheim.

- Det var skummelt. Vi visste ingenting og visste ikke om det var trygt på hotellet. Det kunne komme folk til hotellet, sier Halvorsen Berg.

De fikk beskjed om at de måtte holde seg på hotellet. Utenfor var gaten fylt med politi og personell fra militæret.

- Det var mange ungdommer i lobbyen som var vitner til det som skjedde. De var i sjokk og var veldig opprørte, men ingen av dem var skadde, forteller Halvorsen Berg.

- Livredde

Halvorsen Berg og samboeren fikk forlate hotellet litt over klokken 02 natt til fredag. De ble da geleidet ut av politiet.

- Det var nesten som en slagmark. Det var fullt av politibiler utenfor. Jeg så tre eller fire døde personer ligge i gaten med hvite laken over seg, sier hun.

- Folk var livredde. Det var skummelt og jeg følte meg veldig utrygg, fortsetter hun.

Fredag morgen er hun og samboeren på vei tilbake til Trondheim. Hjemreisen var planlagt på forhånd.

- Det er rolig på flyplassen. Det blir veldig godt å komme seg hjem, sier Halvorsen Berg.

Monica Halvorsen Berg forteller at flere av personene i lobbyen var i sjokk. Foto: Privat