- Jeg sto fem meter fra der folk ble kjørt i hjel

Pål Christian Møller ble vitne til terrorangrepet i Nice.

Pål Christian Møller så den hvite lastebilen komme før den kjørte inn i folkemengden.  Foto: Reuters/ntb scanpix

Saken oppdateres.

- Jeg sto fem meter fra der folk ble kjørt i hjel. Det lå minst ti mennesker i veibanen som ikke rørte på seg, og i løpet av to-tre sekunder begynte folk å skrike, sier Pål Christian Møller til Adresseavisen.

Han og kona har leilighet i Nice og er der flere ganger i året. Torsdag skulle de feire nasjonaldagen med lokalbefolkningen og andre turister på Promenade des Anglais da en lastebil kjørte inn i folkemengden. Fredag morgen er 84 mennesker bekreftet døde.

Så bilen komme

- Vi spiste først middag, før vi gikk ned til stranda og promenaden hvor det var fullt av folk. På nasjonaldagen stenger de promenaden for trafikk, og byen spanderer på folket fyrverkeri og fest med fem forskjellige scener med livemusikk.

Etter å ha gått langs promenaden, stanset paret for å se på et par konserter.

LES OGSÅ: Nora fra Trondheim opplevde angrepet

- Det var veldig mange mennesker. Folk var ute med hele familien, eldre ble trillet rundt, barn satt på skuldrene til de voksne. Det var en fantastisk folkefest med tusenvis av deltakere. Mange gikk på gata, mens vi gikk over på fortauet. Plutselig skimtet jeg en stor, hvit bil i øyekroken. Så gikk det to sekunder før jeg hørte folk rope. Da lå det minst ti mennesker i veibanen. Jeg sa til kona: «Dette er terror».

Sammen med mange andre løp de langs promenaden for å komme seg bort fra bilen som hadde stoppet et stykke unna.

- Totalt kaos

- Noen sekunder etter hørte vi skyting i bakgrunnen, og ble redde for at det skulle skytes i vår retning. Alle løp, det var totalt kaos og jeg så at det lå flere kropper i gata. Vi løp til en sidegate, og der lå det sko som folk hadde mistet. Folk hylte og skreik og det var skikkelig panikk.

LES OGSÅ: Kompisgjengen skulle avslutte EM-tur med badeferie i Nice

Ved leiligheten som ligger 250 meter fra der angrepet skjedde, møtte de folk som kom løpende i motsatt retning. I frykt for flere gjerningsmenn gjemte de seg bak noen biler.

Etter hvert kom de seg til leiligheten og fikk ringt hjem til Norge.

- Jeg ringte hjem for å berolige familien. Det er mye politi i gatene, men også vanlige mennesker, så det virker ikke som det er noen overhengende stor fare nå, sier Pål Christian Møller i 02-tiden.

- Som Karl Johan på 17. mai

Han og kona skal etter planen reise hjem på tirsdag. Natt til fredag fikk han tid til å tenke over hva han hadde vært gjennom.

LES OGSÅ: UDs råd til nordmenn i Nice

- Det var helt tilfeldig at vi ikke gikk i gata. Vi hadde akkurat gått tilbake på fortauet og var fire-fem meter unna. Folk gikk i gata fordi den var stengt for trafikk, og så kom denne traileren. Det er forferdelig å tenke på. Nasjonaldagen er en familiefest. Dette var som om noen hadde rammet Karl Johans gate på 17. mai. Her ønsket man å ramme vanlige mennesker i størst mulig grad, sier Møller.

Terrorangrepet i Nice skjedde langs strandpromenaden Promenade des Anglais. På grunn av nasjonaldagen var promenaden stengt for trafikk. 
    
      (Foto: Skjermdump/Google maps)

Terrorangrepet i Nice skjedde langs strandpromenaden Promenade des Anglais. På grunn av nasjonaldagen var promenaden stengt for trafikk.  Foto: Skjermdump/Google maps

Her er Pål Christian Møller fotografert i Nice ved en tidligere anledning. Torsdag havnet han midt i angrepet på promenaden. 
    
      (Foto: Privat)

Her er Pål Christian Møller fotografert i Nice ved en tidligere anledning. Torsdag havnet han midt i angrepet på promenaden.  Foto: Privat

På forsiden nå