– Totalt to politibåter og tre luftambulanser har ankommet. I tillegg til store kolonner med ambulanser, brannbiler og politibiler. De må ha alt av mannskap ute, forteller generalsekretær i FpU, André Bråthen, som er i Nice på ferie med kjæresten. Han forteller at det kommer et jevnt tilsig med brannbiler, politibiler og ambulanser hele tiden.

Innenriksdepartementet i Frankrike opplyser fredag morgen at 84 mennesker ble drept da en lastebil kjørte inn i folkemengden på promenaden i nice.

– Det skjedde trolig under fyrverkeriet. Kjæresten min stusset over at noe hørtes rart ut, men det var vanskelig å fastslå fordi det ble skutt opp raketter, sier han.

- Brøt ut full panikk

Geir Halmøy fra Trondheim er daglig leder i Dora AS, men befinner seg på ferie i Nice. Sammen med resten av reisefølget var han fredag kveld på promenaden for å se fyrverkeriet som markerte Frankrikes nasjonaldag.

- Da fyrverkeriet var over forlot vi området. Etter at vi hadde gått en stund brøt det ut full panikk rundt oss, og folk begynte å løpe, forteller Halmøy natt til fredag.

Uten å vite hva som hadde skjedd løp han og de andre i full fart til hotellet, som bare var bare et par hundre meter unna. Fra sjette etasje i hotellet ser Halmøy bevæpnet politi og svært mange ambulanser.

- Det er en veldig skremmende opplevelse, sier trondheimsmannen. Etter planen skulle ferien i Nice vare en uke, men sammen med de han reiser sammen med vurderer han nå å forlate byen fredag.

- Selv om det nok er trygt å bli her, vil det neppe være særlig hyggelig, sier Geir Halmøy.​

– Folksomt

Paul Kleiven, fotovaktsjef i NTB, forteller at havnepromenaden var fylt av folk i forbindelse med feiringen av den franske nasjonaldagen.

– At det var tusenvis av mennesker ute, er nok ikke en overdrivelse, sier han.

Kleiven, som er i Nice på ferie, så ikke selv hendelsen, men forklarer at det var folkefest i promenaden hele kvelden. Hendelsen skal ha funnet sted midt på den folksomme gangveien.

– Den siste kilometeren inn mot gamlebyen er stengt for biltrafikk. Dette har skjedd akkurat der sperringen er, eller like innenfor, forklarer han.

– Stemningen er litt trykket. Nå venter vi bare på videre informasjon.

– Løp for livet

Et par fra Stavanger sitter innelåst på en restaurant 300-400 meter fra stedet.

– Vi er blitt anbefalt å bli værende her, forteller Erik og Lene Helliesen til Stavanger Aftenblad.

Også Bjørn Emil Lillevik og kjæresten søkte tilflukt i en restaurant.

– 100-150 stykker kom løpende mot oss og ropte «løp, løp, løp». Vi ante ikke hva som foregikk og ble redde fordi folk var paniske, gråt og løp for livet, sier han til Nettavisen. De ble stående i en kjeller under en restaurant i en halvtime, før det ble vurdert som sikkert til å gå ut igjen.

Nora Warholm Essahli satt like ved stedet der lastebilen traff folkemengde.

– De som kom springende fortalte om en «gal mann som skjøt», sier hun til Aftenposten.

Mennesker i Nice krysser gaten med hendene over hodet, mens franske soldater sikrer området. Foto: Jean-Pierre Amet/REUTERS