Morten Wikstrøm og Cathrine Michaelsen Stokkan befant seg på en resturant noen hundre meter fra terror-dramaet i Nice torsdag kveld.

- Vi satt på en restaurant nede ved strandpromenaden i gammelbyen da vi hørte rop og smell. Vi ble veldig skånet fra dramatikken inne på restauranten vi satt på. De som jobbet på restauranten sørget for å stenge dørene og slukke lysene. Vi var ikke utsatt for noen risiko, sier de to.

Landet på Værnes

Lørdag ettermiddag landet de på Værnes, og er svært glade for å være tilbake i Norge.

- Det er alltid godt å komme hjem, kanskje spesielt godt denne gangen. Men folk må ikke slutte å reise til Nice. Det er en fantastisk flott by, med utrolig mange hyggelige mennesker, sier de to.

Ferien tok brått en dramatisk vending for Morten og Cathrine torsdag kveld. Restauranten de spiste middag på ligger noen hundre meter fra promenaden der folk ble meid ned av traileren.

Folk kom løpende

- Plutselig så vi folk som begynte å løpe. Det var mye bråk og skriking. Vi valgte å holde oss inne på restauranten, og personalet der gjorde en fantastisk jobb med å holde oss i sikkerhet. De slapp inn flere barnefamilier som banket på dørene før de slukket lyset og dro ned gitteret foran vinduene. Vi var der kanskje i halvannen til to timer før vi kom oss tilbake på hotellrommet, sier Morten Wikstrøm.

Vel hjemme på hotellet hadde de litt problemer med å slippe inn fordi alt vår stengt og låst. De fulgte dramaet i den franske ferieparadiset fra hotellrommet utover natten.

Fikk god informasjon

- Vi holdt oss oppdatert på det forferdelige som hadde skjedd via hotellets ansatte utover natten. Jeg har sett at flere har kritisert informasjonen de fikk i timene etter terrorangrepet, men det opplevde ikke vi. Informasjonen vi fikk var god, og vi følte oss trygge, sier de to.

Dagen etter gikk de ned til promenaden for å se hva som hadde skjedd.

- Det var mange blomster og plakater der allerede, akkurat som vi har sett fra flere andre steder som er blitt rammet av terror, forteller de.

- Jeg tenker på de som var enda tettere på dette, vi slapp å se døde mennesker men det var nok mange andre som var mye tettere på det forferdelige som hendte, sier Cathrine.

De oppfordrer folk til å fortsette å reise som før.

- Vi kan ikke la reisevirksomheten stanse selv om Nice nå ble målet for terror. Vi kommer til å reise tilbake til Nice ved en senere anledning, det er et flott sted å være på ferie, sier de to vel hjemme igjen i Trondheim.