21.48: Nyhetsbyrået Reuters  meldte om skyting i Ankara, og om helikoptre og fly som flyr lavt over byen.

Stine Lund Davanger driver Alanyaspesialisten: - Mine venner har hørt en kraftig eksplosjon i Ankara

21.51: Tyrkisk fjernsyn meldte at to bruer i Istanbul er stengt. Samtidig melder tyrkisk fjernsyn at to bruer i Istanbul er stengt. Det gjelder både Bosphorus-brua og Faith Sultan Mehmet-brua i storbyen vest i Tyrkia.

22.08: Tyrkias statsminister, Binali Yildirim, anklager en gruppe innenfor det tyrkiske militæret for kuppforsøk.

22.31: Tyrkiske medier viser bilder av stridsvogner ved Atatürk flyplass i Istanbul.

22.32: Representanter for det tyrkiske militæret hevder de har kuppet makten i Tyrkia.

23.05: Tyrkiske medier hevder at landets øverste general, Hulusi Akar, holdes som gissel ved hærens hovedkvarter i Ankara.

23.27: Det tyrkiske militæret opplyser på statlig TV at det har tatt makten i landet og viser til mer autoritært styre og økende terrorisme. Det er innført unntakstilstand og portforbud i landet.

Trondheimspolitiker Ferhat Güven og familien er i Tyrkia: - Vil ikke følge portforbudet

23.35: USAs president Barack Obama har blitt orientert om situasjonen i Tyrkia. Samtidig oppfordret Russlands utenriksminister Segej Lavrov kuppmakerne om å unngå blodbad. Hans amerikanske kollega John Kerry håper på en stabil situasjon. Duoen har fredag vært i Moskva for å diskutere Syria.

23.36: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber folk gå ut i gatene for å protestere mot kuppmakerne. Det tyrkiske presidentkontoret vil ikke si hvor Erdogan befinner seg, men sier han er på et sikkert sted.

TYRKIA-EKSPERT: – Presidenten kan bli regnet som en fiende

23.53: UD ber nordmenn om å registrere seg på reiseregistrering.no, og oppfordrer folk om å ikke reise til Tyrkia. UD har satt krisestab og jobber sammen med ambassaden i Ankara for å få oversikt over situasjonen.

23.54: Nyhetsbyrået AFP melder om kraftig eksplosjon i Ankara. Statlige tyrkiske medier melder at flere militærhelikoptre har angrepet hovedkvarteret til satellitt-TV-stasjonen TURKSAT i Ankara.

00.14: Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland fordømmer kuppforsøket i Tyrkia og sier det er uakseptabelt dersom en demokratisk valgt leder styrtes.

00.14: Stridsvogner har omringet parlamentsbygningen i Ankara og åpnet ild, og det meldes også om skyting på Atatürk-flyplassen i Istanbul, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters.

00.40: Det er meldt om skyting ved en av broene over Bosporos-stredet i Istanbul. TV-bilder viser folk som løper i panikk og legger seg ned på bakken for å unngå å bli truffet. I tillegg høres gjentatte skuddsalver. Personer som tilsynelatende er skadd blir hjulpet bort fra stedet.

00.43: Militærhelikoptre har angrepet hovedkvarteret til den tyrkiske sikkerhetstjenesten, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Det er også sammenstøt flere steder i Ankara, og flere militærfly sirkler over byen.

01.00: Lederen for Tyrkias største opposisjonsparti, Kemal Kalicdaroglu, tar avstand fra kuppforsøket i landet.

01.01: Tyrkiske soldater skyter mot folkemengder i Istanbul. Flere er drept eller såret, opplyser øyenvitner.

01.08: Et tyrkisk kampfly har skutt ned et militærhelikopter i Ankara som angivelig var under kuppmakernes kontroll, melder fjernsynskanalen NTV ifølge Reuters.

01.22: USAs president Barack Obama oppfordrer tyrkerne til å støtte opp om den demokratisk valgte regjeringen og ber alle om å avstå fra voldelige handlinger.

01.26: Russland er svært bekymret over situasjonen i Tyrkia, sier en talsmann for president Vladimir Putin.

01.31: Utenriksminister Børge Brende opplever situasjonen i Tyrkia som svært alvorlig og uforutsigbar.

– Det er viktig at ikke sivile liv går tapt, sier Brende.

01.39: - Kuppforsøket i Tyrkia er slått ned, sier en talsmann for den nasjonale etterretningstjenesten, ifølge AP. En nylig avsatt offiser utpekes som en nøkkelfigur i planleggingen kuppforsøket i Tyrkia, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Offiseren, Muharrem Kose, var juridisk rådgiver for landets militære stabssjef, ifølge nyhetsbyrået DPA.

01.48: Den tyrkiske parlamentsbygningen er truffet av en bombe, melder nyhetsbyrået Anadolu. Flere mennesker er såret, ifølge øyenvitner.

01.57: Øyenvitner opplyser at det har vært en kraftig eksplosjon ved Taksim-plassen i Istanbul, melder Reuters og DPA.

Natt til lørdag: President Erdogan taler på flyplassen og sier at «de som står bak kuppforsøket vil betale en svært høy pris for sitt svik».

Lørdag morgen: Minst 60 personer ble drept i kuppforsøket i Tyrkia, opplyser myndighetene. 754 medlemmer av landets væpnede styrker er pågrepet, melder nyhetsbyrået Anadolu. Fem generaler og 29 oberster er avsatt.

STORT BILDEGALLERI: Se bildene fra dramaet

KILDE: NTB

Kuppforsøket ble slått ned natt til lørdag, og tusener i Istanbul tok til gatene både under og etter kampene. Foto: TT / NTB Scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber folk gå ut i gatene for å protestere mot kuppmakerne. ARKIVFOTO: NTB SCANPIX