VÆRNES: Forsøket på militærkupp i Tyrkia skremmer ikke Arve og Kristin Bekken fra å reise som planlagt. Men i følge Norwegian var det ca 40 passasjerer som valgte å kansellere sin flytur fra Værnes i ettermiddag.

Til tross for at Tyrkia mener at situasjonen i landet er stabil etter kuppforsøket, sier utenriksminister Børge Brende (H) at rådet fra departementet mot å reise til landet vil kunne bli stående ut neste uke.

- Vi har fulgt med på nyhetene i hele natt. Lørdag morgen ringte vi sønnen vår som er i Tyrkia med familien. En ansatt vi kjenner i Star Tour har også kontaktet oss. Alle sier det samme: Det er bare å reise, så det akter vi å gjøre, sier ekteparet  fra Ranheim i Trondheim.

Her kan du følge vårt livestudio om kuppforsøket i Tyrkia

Stille og rolig

De eier egen leilighet i byen Oba, noen mil utenfor Antalya. Selv om det norske Utenriksdepartementet nå fraråder nordmenn å reise dersom det ikke er absolutt nødvndig, sjekket de og mange andre trøndere inn på Norwegian-flighten til Antalya lørdag ettermiddag.

- De vi har snakket med sier at alt er rolig i det området vi skal til. Vi har vært i Tyrkia i snart 30 år, og har hatt det fint i alle disse årene. Vi har venner som passer på oss der nede, og har svært lite å frykte. Vi reiser som planlagt, selv om UD har advart. Vi ville nok ikke reist til Istanbul eller Ankara, men dit vi skal er alt trygt og fredelig, sier Kristin Bekken.

Norwegian flyr

En rekke flyselskaper verden over har innstilt sine avganger til Tyrkia etter at landet opplevde forsøk på militærkupp fredag kveld. Men Norwegian har valgt å fly som normalt til blant annet Antalya.

- Vi opererer som normalt, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til adressa.no. Hun viser til at det ikke er restriksjoner i europeisk luftfart mot å fly til Tyrkia.

- Vi har registrert om lag 40 passasjerer som har kansellert turen fra Trondheim til Antalya nå i ettermiddag. På flyet som gikk fra Oslo lørdag morgen var det noen flere som hadde kansellert, sier Astrid Monnion til adressa.no.

Lørdag har Norwegian to avganger til Antalya, en fra Oslo og en fra Trondheim. Norwegian har sagt til sine kunder at de som ikke vil reise på grunn av urolighetene, skal få refundert sine billetter. SAS har valgt å innstille sine fly. Det samme har KLM.

- Det er ikke terror

Arve og Kristin Bekken har vært i Tyrkia flere ganger om året de siste 30 årene. I tillegg til leiligheten i Oba som de har hatt i tre år, har de nå også kjøpt naboleiligheten for å kunne ha plass til hele familen når de reiser på ferie.

- Tyrkia er et fantastisk ferieland, det må du skrive. De første gangene vi var der gikk det væpnet politi på strendene for å holde vakt. Det gikk fint det også. Turister er ikke noe utsatt i foribindelse med det som skjer i Tyrkia nå. Det er ikke snakk om terrorangrep, så vi føler oss trygge. Dessuten kan alt skje over hele veriden, enten man er i Oslo, Trondheim, Nice eller et sted i Tyrkia. Man kan ikke tenke at alt er farlig,  sier Kristin Bekken.

- Vi kommer ikke til å reise inn til byen mens vi er der, men holder oss i den lille byen vår. Vi skal unngå store folkemengder, og dermed er sjansene for at vi kommer oppi noe bråk minimal. Tyrkerne er vennlige og hjelpsomme, og de passer på at vi har det bra. Vi gleder oss til ferien, og kommer til å reise til Tyrkia mange ganger i årene som kommer, ja flere ganger i året faktisk, sier Arve før han tar med seg koffertene og går mot sikkerhetssjekken på Værnes.