– Sammenstøt ved tyrkisk flybase

Det har brutt ut kamper mellom sikkerhetsstyrker og kupptilhengere ved en flybase i Konya sentralt i Tyrkia, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

Saken oppdateres.

Istanbul:  – Vi kan bekrefte at det er sammenstøt ved flybasen i Konya mellom sikkerhetsstyrker og kuppmakere som motsetter seg pågripelse, sier nyhetsbyrået AFPs kilde søndag kveld.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu meldte tidligere samme kveld at sju personer, deriblant en oberst, var pågrepet på basen, skriver DPA. Situasjonen ble imidlertid brakt under kontroll, ifølge nyhetsbyrået.

Politiet avfyrte søndag også varselskudd ved Sabiha Gokcen-flyplassen, som ligger på den asiatiske siden av Istanbul. Varselskuddene ble avfyrt da kupptilhengere nektet å overgi seg, bekrefter tyrkiske tjenestemenn overfor flere medier.

Nyhetsbyrået APs kilde sa opprinnelig at det hadde brutt ut kamper i området mellom sikkerhetsstyrker og tilhengere av kuppforsøket i storbyen. Tjenestemannen trakk siden opplysningen tilbake og sa at det var ingen skuddvekslinger, men at sikkerhetsstyrkene bare avfyrte varselskudd søndag kveld.

På forsiden nå