- Vi satt utenfor på restaurant og spiste middag da vi hørte om skytingen på Olympus-kjøpesenteret. Det gikk en liten stund, så hørte vi at det smalt like nede i gata, sier Dagfinn Graneng fra Lysøysund på Fosen.

LES OGSÅ: Dette vet vi om skytedramaet i München

Gjemte seg i flere timer

Da gjemte familien seg inne i restauranten sammen med alle de andre. De ble værende på restauranten i et par timer mens de gjemte seg.

- En som virket som restauranteieren jaget alle inn. Vi var litt over femti personer som gjemte oss inne i restauranten, sier Graneng.

Ikke mobilkontakt

Graneng forteller at de visste veldig lite om hva som skjedde rundt dem mens de var inne på restauranten.

- Mobilnettet var overbelastet så vi fikk veldig lite informasjon om hva som skjedde. Vi så et par politibiler komme ganske rett etter at vi hørte skuddet nede i gata, forteller Graneng.

På hotellrommet

Nå er familien Graneng på hotellrommet cirka fire kilometer fra restauranten de satt på i det de hørte skudd.

- Her er vi nok relativt trygge. Det var virkelig ekkelt da vi gjemte oss på restauranten. Det var skikkelig ubehagelig, sier Graneng.

Besøker søsteren

Far Ole Graneng, søster Oda Margrete Graneng og Dagfinn Graneng kom onsdag til München for å besøke storesøster Kristine Graneng som studerer i byen.

- Vi møtte storesøsteren min som studerer i byen. Hun dro hjem på hybelen nesten rett før skuddene gikk. Det var veldig godt å vite at det sto bra til med henne, sier Graneng.

Patruljerende politi

Dagfinn Graneng forteller at det var lite aktivitet utenfor mens de gjemte seg i restauranten.

- Vi så væpnet politi som sprang forbi med det som så ut som halvautomatiske våpen.

Gikk fire kilometer

Eieren av restauranten meldte at politiet hadde sagt at det var trygt å forlate gjemmestedet.

Det har ikke gått kollektivtrafikk i etterkant av skytingen ettersom politiet torsdag kveld fortsatt har søkt etter en eller flere gjerningspersoner.

- Vi ventet kanskje enda en halvtime. Så begynte vi å gå tilbake til hotellet. Det er i overkant av fire kilometer. Det var helt dødt i byen unntatt patruljerende politi, sier Graneng.

Kaotisk

Graneng sier det raskt gikk fra at det var rolig utenfor restauranten etter den første skyteepisoden til at det ble relativt kaotisk.

- Det var helt surrealistisk i det vi sprang inn i restauranten for å gjemme oss. Jeg prøvde å ta litt bilder men det var vanskelig fordi jeg skalv sånn på hendene, sier Dagfinn Graneng fra Fosen.

Familien Graneng og rundt 50 andre personer gjemmer seg i restauranten like ved der de hørte skudd. Foto: Dagfinn Graneng
Dagfinn Graneng
Foto: Dagfinn Graneng
Foto: Dagfinn Graneng
Foto: Dagfinn Graneng
Foto: Dagfinn Graneng
Foto: Dagfinn Graneng
Foto: Dagfinn Graneng