Ett år siden Alan (3) ble funnet død på stranda

Oslo (NTB): Over 4.000 mennesker har mistet livet i Middelhavet på vei til Europa siden syriske Alan Kurdi (3) ble funnet død på en strand i Tyrkia for ett år siden. – Vi må gjøre mer for å unngå nye tragedier, sier Flyktninghjelpens leder Jan Egeland.

Saken oppdateres.

– Europeiske ledere kom med løfter om handling og ansvarsdeling. Men i stedet for å bygge broer, har vi bygget murer og grensegjerder, og i stedet for at regjeringer samarbeider og deler ansvar, har de tatt del i et kappløp mot et menneskerettslig bunnpunkt, sier Egeland i en uttalelse.

Treåringen Alan ble funnet død for ett år siden denne uken, og bildet av ham ble et symbol på flyktningkrisen. Tidligere denne måneden ble verden rystet av et nytt bilde, denne gangen av femåringen Omran Daqneesh i en sykebil etter et angrep i byen Aleppo i Syria.

– Bildene av Alan og Omran må minne oss om det store antallet barn som fortsetter å drukne i Middelhavet, sier Egeland.

Han mener Europa må ta imot et større antall kvoteflyktninger og øke nødhjelpen til mennesker som er rammet av konflikt – ikke bare i Syria, men også i land som Afghanistan, Irak og Sør-Sudan. (©NTB) 

På forsiden nå