Monica Semb Sætre fra Oslo bor på Pennsylvania på Manhattan, noen gater unna den første eksplosjonen, som skjedde på 23th street mellom 6th og 7th avenue i bydelen Chelsea, halvannet kvartal fra den kjente Flatiron-bygningen.

Akkurat da eksplosjonen skjedde var hun lengre unna.

- Jeg fant først ut av eksplosjonen i etterkant. Det var ingen som var nervøse i gatene. Folk fortsatte å gå rolig i gatene, men det har kommet mange flere politibiler de siste fem minuttene nå, sier Semb Sætre klokken 07.50 norsk tid til Adresseavisen.

Politifolk samler seg i gatene

Bildene hun sender fra Manhatten viser titalls politibiler i gatene. 50  - 60 politifolk har samlet seg like under vinduet der hun bor.

- De ser ganske rolige ut, sier hun, som synes det er vanskelig å mene noe om hendelsen før hun får mer informasjon.

- Det er jo bekymringsfullt når man har de rørbombene fra tidligere i dag. Men de har blitt lagt på steder som har mye mindre aktivitet enn gater bare et kvartal unna, sier Semb Sætre.

Tidligere lørdag gikk en rørbombe av i en søppelkasse i New Jersey, like før et veldedighetsløp til inntekt for amerikanske marinesoldater.

Omfattende skader

Minst 29 personer er lettere skadd etter en eksplosjon på Manhattan lørdag kveld, opplyser myndighetene i byen. Årsaken til eksplosjonen er ukjent.

Ifølge New York Post skjedde eksplosjonen i en container utenfor et hjem for blinde. Flere vinduer i den 14 etasjer høye bygningen ble blåst inn.

- Det er omfattende skader, men heldigvis ser det ikke ut til at noen står i fare for å miste livet, sa ordføreren. Han forsikret samtidig storbyens innbyggere om at alle nødetatene og deres føderale partnere jobber med å håndtere hendelsen.

- Det foreligger ingen troverdig og spesifikk terrortrussel mot byen, fortsatte han.

- Hørte høyt smell

VG er på Manhatten og har møtt Kelly Panter fra Texas som forteller at han satt på en bar sammen med kona og en gruppe venner da de hørte et høy smell.

- Etter en stund gikk vi ut i gaten og så alle ambulansene og brannbilene og politiet, og skjønte at noe fælt hadde skjedd. Vi så røyk stå opp fra bygningene. Du kunne lukte et snev av gass, sier Panter til VG.