Apple er i gang med å flytte sitt britiske hovedkontor til den ikoniske Battersea power station, et gigantisk nedlagt kraftstasjon som ligger på sørbredden av Themsen i London. Battersea power station ble påbegynt i mellomkrigstiden, men sto først ferdig i 1957 og dekket da 20 prosent av byens strømbehov. Stasjonen ble tegnet av arkitekten Giles Gilbert Scott og regnes for å være et monumentalt eksempel på industribygg fra mellomkrigsstiden.

Mest kjent er kanskje Battersea power station for cover-kunst for Pink Floyd -albumet «Animals» fra 1977 hvor en gigantisk oppblåsbar gris svever over bygningen.

Les også: En hyllest til undring

Les også: Slik skal Apple lære kidsa å kode

Cathedral of power

Den britiske avisen The Evening Standard melder nå at bygningen og området rundt nå skal skapes om til Apple-hovedkvarter. Prislappen på dette prosjektet er ikke beskjedne ni milliarder britiske pund. Det er forventet at Apple vil leie alle seks etasjene i hovedbygningen som går under navnet «cathedral of power». Bygget har stått tomt i de siste 33 år.

Et hel ny bydel

Det vil også bli anlagt parkanlegg, butikker, kjøpesentra og spisesteder i området rundt Battersea Power station og planen er at i 2021 så vil hele området til sammen vil huse flere dusin bedrifter, hjem, og transportpunkt. Apple vil bli den største leietakeren i det nye området, skriver The Evening Standard.

Apples europeiske hovedkvarter vil fortsatt være å finne i Cork i Irland også etter 2021, men Apple-campusen på Battersea vil bli den største Apple-kontoret i verden med unntaket av hovedkvarteret i Cupertino, California.