Donald Trump antydet lørdag at rivalen Hillary Clinton brukte prestasjonsfremmende midler før den andre presidentdebatten.

Uttalelsen kom under et valgmøte i byen Portsmouth i delstaten New Hampshire lørdag, melder CNN.

Republikanernes presidentkandidat sa at Clinton virket mer energisk i starten av den andre presidentdebatten, men at hun hadde mindre energi mot slutten av den.

– Jeg syns vi skal ta en dopingtest før debatten, sa Trump, som siktet til den neste og siste presidentdebatten, som avholdes i Las Vegas 19. oktober.

– Jeg vet ikke hva som skjer med henne, sa Trump om Clinton.

Fikset valg

Den siste uken har Trump kommet med motangrep etter at store deler av hans eget parti har vendt ham ryggen. Han sier nå at mediene og «den globale eliten» jobber mot ham, og beskylder Clinton for å ha dannet en sammensvergelse mot ham.

– Presidentvalget er fikset på forhånd av korrupte medier som sprer falske beskyldninger og løgner, i forsøket på å få Clinton valgt, sa Trump i en tale lørdag.

Ti kvinner har nå stått fram og anklaget Trump for beføling og antasting, men presidentkandidaten benekter alle tilfellene.

– Ingenting har noen gang hendt med disse kvinnene. Det er kun påfunn for å stjele valget fra meg. Ingen har mer respekt for kvinner enn meg, skrev Trump på Twitter lørdag.

Motstand mot Trump

Clinton snakker ikke lenger kun til demokrater, men også republikanere som snur ryggen til sin egen kandidat.

– Dette valget vil ha rekordstort oppmøte fordi folk ser gjennom Donald Trumps skamfulle forsøk på å undergrave valget før det skjer, sier en av Clintons kampanjeledere, Robby Mook, i en pressemelding.

President Barack Obama og førstedame Michelle Obama har også gått hardt ut mot Trump de siste dagene og advart det amerikanske folk mot å stemme på ham.

– Dette er en person som antyder at om valget ikke går hans vei, så er det ikke på grunn av alt det han har uttalt, men fordi valget er fikset på forhånd og at det er en svindel, sa Obama.

Hacking

Hillary Clintons kampanje beskylder også Trump for å samarbeide med Russland om å hacke hennes kampanje. Clinton sammenligner hackingen av epostene deres med Watergate-skandalen, skriver nettstedet Politico.

Clintons kampanjesjef John Podesta har fått mange av sine eposter lekket, og beskylder Trumps rådgiver Roger Stone for å ha et godt forhold til Julian Assange, grunnleggeren av WikiLeaks som fortsetter å pumpe ut Clinton-kampanjens eposter.

Clinton-kampanjen sammenligner hackingen med Watergate-skandalen for flere tiår siden, da fire menn brøt seg inn i Det demokratiske partiets hovedkvarter for å installere overvåkingssystemer.

– Vi er vitne til et nytt forsøk på å stjele private kampanje-dokumenter for å påvirke et presidentvalg. Men denne gangen er det ikke innbrudd i et arkivskap, men i folks eposter, heter det.

Over 10.000 eposter fra Clintons kampanje har blitt lekket, og WikiLeaks har lovet 50.000 totalt. Clinton-kampanjen har ikke bekreftet om epostene er autentiske.