Mannen skal ha gått gjennom nattklubben Reina og skutt med kalashnikov. Han var ifølge tyrkiske medier utkledd som julenisse og skjøt tilfeldig rundt seg på nattklubben der de feiret nyttårsaften.

Angrepet skjedde til tross for at klubben hadde økt sikkerheten etter at amerikansk etterretning hadde varslet om at et slikt angrep kunne skje.

Den tyrkiske innenriksministeren Süleyman Soylu kaller det som skjedde for en massakre, ifølge Associated Press.

Søndag morgen opplyser Soylu at mannen fortsatt er på frifot., skriver The Guardian.

Ministeren tilbakeviser dermed meldinger om at gjerningsmannen ble drept i nattklubben.

Brende fordømmer angrepet

Utenriksminister Børge Brende fordømmer angrepet. På Twitter skriver han at tankene hans går til ofrene og familiene deres.

Også Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skriver på Twitter at tankene hans er hos dem som ble angrepet mens de feiret nyttår.

Ingen nordmenn rammet

15 av de drepte er, ifølge den tyrkiske innenriksministeren, utlendinger. 21 av de drepte er så langt identifisert. Ingen nordmenn skal være rammet av angrepet,  etter det Utenriksdepartementet har grunn til å tro.

– Vi har ingen informasjon om at nordmenn er berørt av angrepet, sier pressekontakt Guri Solberg i UD til NTB ved 8.15-tiden søndag morgen.

Tidligere på natten var den norske ambassaden i Ankara i kontakt med tyrkiske myndigheter for å kartlegge om nordmenn kunne være involvert.

Tyrkiske myndigheter opplyser at 39 personer ble drept og 69 såret i angrepet. 15 av dødsofrene var utlendinger.

En time etter midnatt

Angrepet skjedde snaut to timer etter midnatt, lokal tid.  Angriperen skjøt og drepte en politimann og en annen person utenfor nattklubben. Deretter gikk han inn i nattklubben og skjøt tilfeldige gjester.

Det skal ha vært 600 mennesker i den ekslusive nattklubben som ligger på østsiden av Bosporosstredet. Klubben er populær både blant turister og innbyggere i den tyrkiske storbyen. Det blir servert alkohol på nattklubben og den er mye besøkte blant kjendiser og rike sekulære tyrkere.

Blomster legges ned ved nattklubben. Foto: Umit Bektas/Reuters
Blomster legges ned utenforattklubben Reina i Istanbul. Foto: Huseyin Aldemir/Retuers
Nattklubben Reina ble angrepet. Foto: Emrah Gurel/AP
Blomster legges ned ved nattklubben. Foto: Umit Bektas/Reuters
Slektninger begraver sin kjære som ble drept under angrepet på nattklubben. Foto: Osman Orsal/Reuters
Helsepersonell bringer en skadet ut av nattklubben etter angrepet i natt.