Marokko tas inn i Den afrikanske union

Addis Abeba (NTB-AFP): Den afrikanske union (AU) har besluttet å slippe Marokko inn i organisasjonen, 33 år etter at landet meldte seg ut i protest.

Saken oppdateres.

Utmeldingen skjedde etter at Vest-Sahara ble akseptert som medlem i AU i 1984. Mandagens beslutning ble tatt etter en vanskelig og følelsesladet debatt om Vest-Sahara, opplyser presidenter som deltok på AU-toppmøtet i Etiopias hovedstad Addis Abeba.

– Marokko er nå fullt medlem av Den afrikanske union. Det var en veldig lang debatt, men 39 av våre 54 medlemsland godkjente Marokkos medlemskap, selv om Vest-Sahara-spørsmålet fortsatt er uløst, sier Senegals president Macky Sall.

Marokko har okkupert det tynt befolkede Vest-Sahara siden 1975 og mener territoriet er en integrert del av Marokko. Det synet er ikke internasjonalt anerkjent, og lokalbefolkningen, saharawiene, har lenge kjempet for selvstyre. (©NTB)

På forsiden nå