Bush til Trump: Makt kan være avhengighetsskapende

Tidligere president George W. Bush advarer Donald Trump mot å slå ned på mediene. – Demokrati trenger mediene. Man kan bli avhengig av makt, sier Bush.

Saken oppdateres.

Amerikanske mediers dekning av saken om forbindelser mellom Trumps medarbeidere og Russland er blitt skarpt kritisert av Trump, som har stemplet flere kjente medier som "folkefiender".

– Jeg anser mediene som uunnværlig for demokratiet. Vi trenger mediene for å stille folk som meg til ansvar. Makt kan være svært avhengighetsskapende, makt kan være nedbrytende, og det er viktig for mediene å stille folk som misbruker makt ansvarlig, uansett om det er her eller andre steder, sier Bush i intervjuet med TV-stasjonen NBC.

Intervjuet mandag var det første store intervjuet Bush gjorde etter at Trump ble innsatt som president. Bush, som ikke Trump med navn, gjorde et poeng ut av at han i sin tid forsøkte å få Russlands president Vladimir Putin "til å akseptere forståelsen av uavhengig presse".

– Det er vanskelig å be andre om å ha en uavhengig fri presse hvis vi ikke er villige til å ha det selv, sier Bush.

I intervjuet snakker Bush om granskingen som FBI og Kongressen har igangsatt rundt kontakt som medarbeidere av Trump skal ha hatt med russiske tjenestemenn før Trump ble innsatt som president. Tidligere har amerikansk etterretning konkludert med at Russland prøvde å hjelpe Trump i valgkampen.

Bush vil ikke ta stilling til om en uavhengig spesialetterforsker bør utnevnes for å granske saken. Men gransking er nødvendig, mener han.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå