Forbud mot matutdeling i Calais vekker harme

Ordføreren i franske Calais får kritikk etter at hun la ned forbud mot å dele ut gratis mat til migranter der leiren "Jungelen" tidligere lå.

Saken oppdateres.

Leiren ble revet i oktober, og forbudet er innført for å hindre at en ny leir blir etablert i området, som ligger i nærheten av byens havneområde.

To lokale hjelpeorganisasjoner sier de vil ta saken til retten for å få vedtaket omgjort.

– Vi kommer ikke til å la disse menneskene, deriblant mange barn, sulte i hjel. De bor allerede utendørs, sier Gael Manzi fra Utopia 56 – en gruppe som deler ut 500 måltider hver dag.

Byens konservative borgermester, Natacha Bouchart, forsvarer forbudet med at det først og fremst tar sikte på å hindre at folk samles i området.

– Det er ikke et direktiv mot å dele ut mat, men mot folkeansamlinger, fordi dette fører til lovbrudd og problemer med sikkerhet og søppel, sier Bouchart.

Hun sier også at forbudet skal sikre at det ikke vokser opp en ny, permanent leir i Calais og omegn.

Calais har i over ti år tiltrukket seg tusenvis av flyktninger og migranter som ønsker å komme seg videre til Storbritannia. I stedet har mange av dem blitt boende i det slumaktige området i årevis.

Da "Jungelen" ble revet, lovet Storbritannia å ta imot hundrevis av mindreårige migranter og flyktninger som har bodd i leiren. Den franske sosialistregjeringen har imidlertid nylig kritisert britene for å ha brutt avtalen.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå